Afbeelding

Wethouders nemen nieuwe tennistafel MTTV in Meerkerk in gebruik

Algemeen 205 keer gelezen

MEERKERK • De wethouders Arie Donker en Wim Mulckhuijse hebben woensdagmiddag 13 september de nieuwe tafeltennistafel van tafeltennisvereniging MTTV uit Meerkerk in gebruik genomen. De wethouders speelden een onderlinge wedstrijd op de nieuwe tafel.

De vereniging organiseert wekelijks op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 in Dorpshuis De Linde een uur tafeltennis voor senioren. De vereniging heeft een beroep gedaan op de gemeente Zederik voor een financiële bijdrage aan de aankoop van een tafeltennistafel voor deze doelgroep.

Inwonerinitiatieven
Wethouder Donker vertelt dat dit initiatief past binnen de regeling voor inwonerinitiatieven. "Met deze regeling willen we inwoners en verenigingen een financieel steuntje in de rug geven als zij zelf initiatieven nemen die gericht zijn op de sociale cohesie en vitaliteit van hun buurt of dorp."

Wethouder Mulckhuijse: "Tafeltennis is laagdrempelig en biedt senioren de mogelijkheid om actief te zijn en tegelijkertijd sociale contacten te leggen. Het is gezellig, leuk, snel en vanwege het lage risico op blessures kan tafeltennis worden gespeeld door mensen van alle leeftijden."

Speciale tafel
MTTV heeft te maken met een teruglopend aantal jonge leden. Ouderen zijn wat voorzichtiger in deelname aan deze sport. Mevrouw De Goeij (secretaris bij de vereniging MTTV): "Vaak wordt gedacht dat je op hoog niveau moet kunnen spelen. Dit is echter geen vereiste. Om toch rekening te houden met de fysieke gezondheid van senioren, hebben wij een speciale tafel aangeschaft die makkelijk open te klappen en op te bergen is. Wij nodigen iedereen uit om langs te komen. Na de wedstrijden zitten we nog even bij elkaar en drinken we wat. Het is de kunst om het voor iedereen laagdrempelig te houden; in beweging blijven is goed, maar het moet wel recreatief blijven."

Voor meer informatie over het  inwonersinitiatief, zie www.zederik.nl/inwonersinitiatief.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden