Foto: Aangeleverd
Foto: Aangeleverd Foto: Aangeleverd

Boom op woonhuis in Giessenburg, takken op wegen

112 3.499 keer gelezen

REGIO • De brandweer in de regio heeft sinds vanmorgen een tiental meldingen ontvangen van stormschade. Het gaat voornamelijk om omgewaaide bomen of grote takken op de weg. In Giessenburg viel een boom op een woonhuis en in Bleskensgraaf heeft de brandweer enkele zonnepanelen van een woning veiliggesteld.

De brandweer Zuid-Holland Zuid meldt op de website van de Veiligheidsregio wat mensen moeten doen als er sprake is van stormschade of wateroverlast: 'Bij acuut gevaar of spoed bel je het alarmnummer 112. Is het niet acuut en speelt het in de openbare ruimte, neem dan contact op met je gemeente.' Als voorbeelden van acuut gevaar noemt de brandweer: instortingsgevaar, losgeraakte dakpannen of gevelplaten, een boom die over openbare weg dreigt te vallen of is gevallen.

Honderden telefoontjes
De Veiligheidsregio meldt verder: 'Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken. Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan.'

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden