Afbeelding

Beste 48+ kaas van Europa komt uit Bleskensgraaf

Algemeen 2.517 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • Kaasfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf heeft afgelopen week een hoofdprijs binnengehaald op de Global Cheese Awards in Engeland; de Graafstroom oud 48+ werd uitgeroepen tot de beste van Europa.

Op 7 september werd de 156e editie van de Global Cheese Awards gehouden, een jaarlijks terugkerend evenement in het zuidwesten van Engeland. De Global Cheese Awards is de oudste kaasshow van Groot-Brittannië. Het evenement bestaat uit een kaascompetitie en een publieke handelsdag die meer dan 20.000 bezoekers trekt.

Voor de kaascompetitie worden er van vanuit tientallen landen duizenden kazen ingezonden om door de vakjury te worden beoordeeld. Naast toonaangevende fabrikanten en retailers wordt er ook deelgenomen door lokale, meer ambachtelijke producenten. In totaal waren er 24 categorieën, waarbij iedere categorie weer haar eigen subcategorieën heeft. De Graafstroom kaas heeft deelgenomen aan twee categorieën. In beide categorieën heeft De Graafstroom kaas de hoofdprijs gewonnen.

Goud
De Graafstroom oud 48+ is de overall winnaar van de categorie 'Best European Cheese'. Binnen deze categorie werd goud gewonnen met deze kaas in de subcategorie 'Best Dutch Cheese'.

Daarnaast is De Graafstroom oud 30+ de overall winnaar van de categorie 'Best Reduced Fat Cheese'. Binnen deze categorie werden de volgende prijzen gewonnen: Goud in de subcategorien 'Reduced Fat Cheese (Mild) en 'Cheese with Health Benefit (Hard)' met de nieuwe kaasreceptuur De Graafstroom jong belegen 35+ laag vet en laag zout, en goud in de subcategorie 'Low Fat Cheese' met De Graafstroom oud 30+ en brons met De Graafstroom belegen 30+.

Kaascompetities
Wereldwijd zijn er ongeveer 8 grote kaascompetities waar de meest bekende kaasproducenten aan deelnemen. Voor De Graafstroom was dit de eerste keer dat zij deelnam aan een buitenlandse kaascompetitie. 'We zijn dan ook ongelofelijk trots op de behaalde resultaten', meldt het bedrijf op de eigen website.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Zwembad Schoonenburg in betere tijden.
Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland moet opening uitstellen vanwege kapotte leiding Nieuws 17 uur geleden
• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 18 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden