Afbeelding
Foto: ZHZ Actueel
update

Grote brand in oude betonfabriek aan Spijksedijk in Gorinchem

112 3.078 keer gelezen

GORINCHEM • Donderdagavond rond 22:45 uur is brand uitgebroken in de voormalige betonfabriek van Grotius aan de Spijksedijk in Gorinchem.

Er is opgeschaald naar zeer grote brand, later zelfs naar grip 1.

Dit onder meer in verband met de geringe watervoorziening op de locatie. Mogelijk is er asbest vrijgekomen.

Toen de eerste voertuigen ter plaatse aankwamen bleek er al een flinke brand te zijn. De brand bleek al snel uitslaand en vanwege de ligging van het pand werd er voor de waterwinning binnen 10 minuten opgeschaald naar zeer grote brand. Hierbij zijn veel brandweervoertuigen van omliggende gemeenten gealarmeerd om te assisteren.

Om de coördinatie van alle hulpverlening goed te laten verlopen werd er om 23.10 uur GRIP1 gemaakt. De coördinerende hulpdiensten hebben dan gezamenlijk afstemmomenten. In de omgeving van de brand zijn door de politie diverse kruisingen aan de Spijksedijk afgezet zodat de hulpdiensten de ruimte hadden om hun werk goed te kunnen verrichten.

Doordat er veel rook vrijkwam is door de brandweer het advies gegeven ramen en deuren te sluiten en ventilatiekanalen uit te zetten. Dit advies is via een NL-alert in de omgeving van de brand verzonden. Tevens zijn er metingen verricht door meetploegen van de brandweer. Hierbij zijn geen gevaarlijke stoffen waargenomen. Na het afnemen van de rook is het NL-Alert ingetrokken.

De brand bleef beperkt tot de kantine van het gebouw. Het naastgelegen pand waar een legermuseum is gevestigd bleef gespaard. Rond 01.10 uur was de brand onder controle en is het sein brand meester gegeven. De brandweer is nog enkele uren bezig geweest met nablussen. Er zijn gelukkig geen omwonenden of hulpverleners gewond geraakt.

Team brandonderzoek verricht onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden