• Spelen bij Wasko. Foto: Wasko
• Spelen bij Wasko. Foto: Wasko Foto: Wasko

Wasko start met BSO in Hoogblokland

Algemeen 596 keer gelezen

HOOGBLOKLAND • Wasko Kinderopvang start na de zomervakantie met buitenschoolse opvang (BSO) in Hoogblokland.

Eerst gebeurt dit nog in een tijdelijk gebouw, maar daarna in het nieuw te bouwen multifunctionele centrum. De BSO is vanaf het nieuwe schooljaar geopend op maandag en donderdag. Bij voldoende animo wordt de BSO ook op dinsdag, woensdag en/of vrijdag geopend.

Leuke tijd
BSO biedt ontspanning na schooltijd. "We vinden het belangrijk de kinderen een leuke tijd aan te bieden op de BSO", aldus Marjan Kroon, teamleider bij Wasko. "Als de schoolbel gaat en de school uit is, dan is het bij Wasko tijd voor plezier, rust en energie ontladen en opdoen. Door middel van activiteiten vanuit de activitheek DoenKids ontdekken en leren we nieuwe dingen, spelen we samen en beleven we avonturen. Kinderen kunnen naar hartenlust spelen, ravotten, sporten, knutselen en vriendschappen aangaan. We houden rekening met hun wensen, interesses en behoeften, dit alles in een veilige omgeving."

Door samen te werken met verschillende partners ziet Wasko meer ruimte het complete aanbod te bieden voor alle kinderen gedurende de dag op het gebied van spelend leren, onderwijs, zorg en vrijetijdsbesteding.  "Wij leveren in de Alblasserwaard en sinds de fusie met SKA in april ook in Giessenlanden een wezenlijke bijdrage aan de groei en ontwikkeling van kinderen en hun ouders", aldus Mieke van der Linden, directeur en bestuursvoorzitter Wasko.

Wasko biedt ook peuterspeelwerk aan in Hoogblokland. De peuterspeelgroep is een ontmoetingsplaats voor kinderen waar vriendjes worden gemaakt. Spelenderwijs krijgen kinderen activiteiten aangeboden op alle ontwikkelingsgebieden. Ook de peuterspeelgroep krijgt in het nieuwe multifunctionele centrum een mooie ruimte. 

Tot die tijd verblijft zowel de openbare basisschool als de BSO in een tijdelijk gebouw bij de Christelijke basisschool aan 't Hoog in Hoogblokland.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 14 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden