• De vrachtwagen van Nima Transport.
• De vrachtwagen van Nima Transport. Foto: Truckstar

Alblasserwaardse kanshebbers op eretitel Mooiste Truck van Nederland

Algemeen 2.927 keer gelezen

ALBLASSERWAARD • Vier transportbedrijven uit de Alblasserwaard dingen komend weekend op het Truckstar Festival mee naar de eretitel Mooiste Truck van Nederland.

Eigen rijders Stefan de Witte en René Speksnijder uit Hardinxveld-Giessendam, Pascal de Jong uit Meerkerk en Nima Transport uit Molenaarsgraaf hopen dat hun truck over anderhalve week verkozen wordt tot mooiste vrachtwagen van Nederland.

De Scania's van René Speksnijder en Nima Transport, met chauffeur Gert-Jan Tukker, nemen het tegen elkaar op in dezelfde categorie, die van het containertransport. Datzelfde geldt voor de Volvo van Stefan de Witte en de DAF van Pascal de Jong, die finalisten zijn in de categorie losse trekkers. De vrachtwagens maken dus zowel kans op de eerste plek in hun categorie als op de algehele overwinning.

Transportevenement
Op het Truckstar Festival in Assen, dit jaar op 29 en 30 juli, vindt traditiegetrouw de finale plaats van de Verkiezing van de Mooiste Truck van Nederland. Het Truckstar Festival is het grootste transportevenement in Europa. Het TT Circuit van Assen staat een weekend vol met meer dan tweeduizend vrachtwagens.

De 24 finalisten voor de mooiste-truckverkiezing zijn gekozen door de lezers van het organiserende magazine Truckstar. De trucks zijn verdeeld over acht categorieën, zoals gekoeld vervoer, speciale voertuigen en tanktransport. In elke categorie kozen de lezers drie trucks. De 24 vrachtwagens krijgen een prominente plek op het festivalterrein.

Werkauto's
Alle auto's zijn werkauto's waar dagelijks mee gereden wordt, showtrucks zijn uitgesloten van deelname aan deze verkiezing. Een vakjury bepaalt tijdens het festivalweekend welke truck de mooiste wordt. Op zondagmiddag wordt dat bekendgemaakt voor de volgepakte hoofdtribune.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden