• Gerard, derde van links, met zijn collega's.
• Gerard, derde van links, met zijn collega's.

Warm afscheid voor zieke collega

Algemeen 1.220 keer gelezen

BRANDWIJK/ALBLASSERDAM/OUDERKERK AAN DEN IJSSEL • Collega's van de zieke Gerard Burger uit Ouderkerk aan den IJssel, tot voor kort werkzaam bij OTT Alblasserdam, hebben zaterdag een bijzondere, warme manier afscheid genomen.

"We hebben samen heel Europa wel gezien", vertelt collega Jan Meerkerk uit Brandwijk, die al vanaf 1980 met hem heeft samengewerkt. "Nu is Gerard twee jaar geleden ziek geworden, een spierziekte, en is vele malen geopereerd. Hij is zo zwak geworden dat hij als chauffeur niet meer kan werken."

Meerkerk : "Dat is voor hem persoonlijk een hele moeilijke periode om te aanvaarden, terwijl hij met zoveel plezier zijn werk deed."

"Maar ook als collega's heeft dat ons geraakt. Wij gaan hem ontzettend missen, want Gerard Burger is een geliefd persoon in de transportwereld. Hij is sociaal, vriendelijk, collegiaal en een zeer goede vakman."

Om Gerard niet geruisloos uit het arbeidsproces te laten verdwijnen, werd er een barbecue-avond georganiseerd in Café Restaurant de Loet in Lekkerkerk.

Gerard en zijn vrouw Hennie werden opgehaald met in totaal vier trucks. Bij De Loet werd de rode loper voor hem uitgelegd en genoten van heerlijk eten en een gezellig samenzijn.

Volgens collega's zal hij het werk enorm gaan missen, maar kan hij gelukkig ook intens genieten van zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Op de foto staat Gerard, derde van links, met zijn collega's.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden