Het nieuwe speeltoestel is de blikvanger van het speelpleintje. foto: Peter Verbeek
Het nieuwe speeltoestel is de blikvanger van het speelpleintje. foto: Peter Verbeek Foto: foto: Peter Verbeek

Vernieuwde speeltuin verbindt de buurt in Nieuwland

Algemeen 484 keer gelezen

NIEUWLAND • Na acht zaterdagen van zelfwerkzaamheid was het voor de buurtbewoners van het pleintje nabij de kerk afgelopen zaterdagmiddag tijd voor een feestje. De vernieuwde speeltuin met omliggend parkeerterrein werd officieel geopend en kreeg een passende naam: 'Samen gedaan plein'.

Al in 2012 zijn pogingen ondernomen om het gedateerde speeltuintje, met speeltoestellen die al meer dan twintig jaar in gebruik zijn, op te knappen. Ze voldeden weliswaar aan de eisen maar boden weinig uitdaging aan de zich verjongende en kinderrijke buurt.

Opknapbeurt
Het heeft lang geduurd voor buurtvereniging De Vier Jaargetijden in gesprek kwam met de gemeente en de toezegging kreeg voor een ingrijpende opknapbeurt. Er werd een budget van 15.000 euro beschikbaar gesteld.

Een groot deel van het plein bestond uit overvloedige struikpartijen. Nadat die door de bewoners waren gerooid is er gras en een jeu de boulesbaan voor in de plaats gekomen. De rubbertegels zijn vervangen door kunstgras, de bestaande speeltoestellen zijn opgeknapt, en uitgebreid met een nieuw en groot speel- en klimtoestel alsmede een picknicktafel. Daarnaast zijn het parkeerterrein en het trottoir herbestraat.

De kinderen die gebruik maken van het speelpleintje mochten een naam bedenken. De keuze viel op de suggestie van Martijn de Jong: 'Samen gedaan plein'. Nadat wethouder Wim Mulckhuijse het naambordje had onthuld en kinderen ballonnen hadden opgelaten liet hij weten het een treffende naam te vinden die paste bij dit burgerinitiatief. "De saamhorigheid van zo'n wijkje is prachtig". Later die dag schoven velen aan voor een barbecue, waardoor het buurtgevoel alleen maar werd verstrekt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 8 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 9 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden