Afbeelding

Werkstraf na ontucht met zesjarig meisje in Nieuwland

Algemeen 3.017 keer gelezen

DORDRECHT/NIEUWLAND • Een 62-jarige man uit Nieuwland heeft een werkstraf van tachtig uur gekregen, omdat hij zich in de zomer van 2015 enkele malen vergrepen heeft aan een meisjes van destijds zes jaar, dat bij hem uit de buurt komt. Het meisje, met een beperking, kwam geregeld bij hem over de vloer om klusjes te doen.

Naast de tachtig uur werkstraf kreeg de man uit Nieuwland donderdag een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden opgelegd door de rechtbank van Dordrecht. Ook mogen er geen minderjarigen meer in zijn huis komen als zijn echtgenote er niet is om een oogje in het zeil te houden.

Het misbruik vond plaats van begin juli tot eind augustus in 2015 bij hem thuis. De moeder van het meisje had aan de bel getrokken toen het slachtoffer iets vertelde over het misbruik.

Opwellingen
"Het waren opwellingen, waar ik achteraf enorme spijt van had", zo zei de verdachte, zelf opa van meerdere kleinkinderen, tegen de rechters. Tijdens het onderzoek had hij volledig meegewerkt. Hij bekende alles wat hem ten laste was gelegd.

Toch was de rechter van mening dat de verdachte te licht over het gebeurde dacht:  "Ik heb de indruk dat u het te veel als een 'gevalletje' ziet, terwijl zulke feiten zeker in deze tijd als uiterst ernstig worden beschouwd."

De aanklaagster sloot zich daar bij aan. Zij was blij dat de moeder van het meisje aan de bel had getrokken: "Hoe lang had het anders nog geduurd?"

Therapie
De verdachte is inmiddels in therapie, hij zegt contact met onbekende minderjarige kinderen te mijden. Uit deskundigenrapportage bleek dat er voor herhaling wordt gevreesd. De verdachte praat namelijk niet makkelijk over zijn zijn gedachten en gevoelens.

De aanklaagster: "U zult dus wat dat betreft dieper moeten gaan bij uw behandeling en meer van uzelf moeten prijsgeven."

Straf
De aanklaagster eiste honderd uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijk celstraf. De rechtbank deed alleen van die taakstraf iets af. Wel vond de rechtbank een langere proeftijd verstandig: drie jaar in plaats van de geëiste twee jaar.

De verdachte gaf tijdens de zitting aan dat zijn vrouw om behandeling achter gesloten deuren had verzocht. Dat verzoek werd afgewezen. De rechter richtte zich nog wel tot de aanwezige pers om met de vraag of eigenlijk het verzoek van verdachte's echtgenote om terughoudendheid te betrachten bij gebruik van namen en details aangezien de verdachte uit een kleine gemeenschap komt.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zware politiehelikopter vliegt boven Nieuw-Lekkerland, Streefkerk en Alblasserdam voor vermissing 112 13 uur geleden
• Clarine wil groene-schoolpleinlessen voor alle kinderen mogelijk maken.
Clarine Hofstee zoekt geld en extra groencoaches voor groene lessen Nieuws 17 uur geleden
• Maureen vindt het leuk om te acteren en presenteren en kinderen daarmee iets te leren.
Waarom de Lekkerlandse juf Maureen acteert voor Slimclips, en waarom dat slim is Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden