• Jubilaris Nico van Beek. (foto: Adri Verhoeven)
• Jubilaris Nico van Beek. (foto: Adri Verhoeven)

Nico van Beek vaart al veertig jaar heen en weer

Algemeen 1.092 keer gelezen

BERGAMBACHT • Wie vandaag -maandag 1 mei-, gebruik heeft gemaakt van Veerdienst Bergstoep kan het niet zijn ontgaan: de 'Esmeralda' had iets te vieren.

Slingers en een grote felgekleurde ballonnenboog maakten duidelijk dat één van de medewerkers veertig jaar in dienst was. De inmiddels 62-jarige Schoonhovenaar Nico van Beek vaart al die tijd al heen en weer.

Het was voor de jubilaris vanmorgen een enorme verassing toen hij om 6.00 uur zijn dienst begon. "Natuurlijk wist ik dat ik een jubileum te vieren had, maar zo'n enorm feest had ik niet verwacht", aldus het feestvarken. "Na mijn vrije weekend had ik al een beetje slecht geslapen", geeft hij toe. "Want ook na 40 jaar ben ik nog altijd bang om me te verslapen."

Van werken is vandaag voor Nico echter niet veel gekomen. "Ik mocht niet in de stuurhut en van kaartjes verkopen was ook geen sprake". Het was dus de hele dag felicitaties en cadeautjes in ontvangst nemen van collega's en de vele vaste klanten.

Wanneer je Nico vraagt waarom hij ook na veertig jaar nog steeds met heel veel plezier naar zijn werk gaat, is het antwoord klip en klaar: "Op de pont is geen elke dag hetzelfde en iedereen heeft altijd wel een praatje."

Het mooiste plekje is volgens de jubilaris overigens niet op de pont tussen de klanten, maar boven in de stuurhut. "Het uitzicht over de Lek en wijde omgeving is geweldig. Vooral de zonsopkomst verveelt nooit."

Nico Dullaart maakte namens RTV Krimpenerwaard de volgende reportage over de jubilerende veerman: 

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden