Afbeelding

Postume onderscheiding voor zaterdag overleden Jan van Oostrum

Algemeen 2.548 keer gelezen

ZEDERIK • Burgemeester André Bonthuis van Zederik heeft woensdag in Huis het Bosch in Lexmond vijf Koninklijke Onderscheidingen opgespeld tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. Er waren echter zes personen voorgedragen.

Zaterdag is de heer Van Oostrum echter onverwachts overleden. "Hij zal zijn onderscheiding niet meer kunnen dragen en deze was hem zo ontzettend gegund", meldt de gemeente Zederik.

Een gedreven vrijwilliger met veel daadkracht, dat blijkt ook wel uit het vele vrijwilligerswerk dat hij verrichtte. Opvallend is dat hij gedurende lange tijd betrokken was bij de organisaties waar hij vrijwilligerswerk deed.

Hervormde kerk
J. van Oostrum was voorgedragen als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Jan van Oostrum (68) uit Ameide is sinds 1983 actief geweest als vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Ameide en Tienhoven. Zo was hij 17 jaar ouderling en actief als scriba (1986-1992), bezoekbroeder (2010-2012) en lid van de evangelisatiecommissie (sinds 2011).

Ook was hij sinds 2009 voorzitter van de Stichting Vrienden van Open Vensters in Ameide. De stichting heeft als doel het inzamelen van gelden om diverse extra's voor cliënten te realiseren.

Verder zette hij zich sinds 2009 in als voorzitter van de Protestants Christelijke Ouderenbond, afdeling Ameide-Tienhoven.

Den Hâneker
Bij de Natuur- en Landschapsvereniging Alblasserwaard & Vijfheerenlanden Den Hâneker was hij sinds 2009 secretaris. Verder begeleidde hij de stagiaires en andere vrijwilligers, fungeerde hij als vraagbaak en vertegenwoordigde hij de vereniging in diverse platforms.

Sinds 2011 was hij leider van de Bijbelkring in Open Vensters in Ameide.

Postuum
Burgemeester André Bonthuis zal de komende week de oorkonde Lid in de Orde van Oranje-Nassau met het bijbehorende 'draagspeldje' aan de directe familie postuum overhandigen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 9 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden