(foto: Patrick Tukker)
(foto: Patrick Tukker) Foto: Patrick Tukker

Oude tijden herleven met Sprinterklasse op autocross in Meerkerk

Sportt 1.028 keer gelezen

MEERKERK • Natuurlijk rijden de Kevers en de Siërra's komende zaterdag hun rondjes tijdens de autocross in Meerkerk. Maar de 70e verjaardag van het organiserende MAC Magneet wordt opgevrolijkt met de komst van de spectaculaire Sprinterklasse. Met dank aan Pieter en Hendrik Molenaar.

"Goos Middelkoop heeft mij gevraagd om een aantal collega's naar Meerkerk te krijgen. Ik heb een vijftiental coureurs benaderd, waaronder Chris Wagenaar de nationaal kampioen bij de sprinters in de 2 liter klasse. Ik heb goede hoop dat we een leuk deelnemersveld aan de start krijgen", denkt Hendrik Molenaar. De 40-jarige Molenaar, geboren in Leerbroek maar woonachtig in Herwijnen, kent het klappen van de crosszweep.

"Ik cross al 25 jaar. Meerkerk was altijd onze thuiswedstrijd en daarom voldoen wij graag aan het verzoek van de Magneet om de sprinterklasse weer nieuw leven in te blazen. Oude tijden herleven, haha. Ik was 15 en reed in de standaardklasse, maar toen mijn broer Arno zijn sprinter van de hand deed ben ik overgestapt naar de sprintersklasse. De laatste jaren deel ik samen met mijn broer Pieter een auto, want het is wel een dure hobby."

Demorace
De aangeschoven Pieter vult aan: "De kooi laten we maken in de Achterhoek, maar voor de rest bouwen we de auto zelf. Vorig jaar hebben we wel drie avonden en soms nachten aan de auto gesleuteld. Hendrik werkt als after sales manager in de auotohandel van de VKV groep en ik bij Van Dijk Inpijn als hoofdproductie. Een mooie combinatie van metaal en techniek."

Hendrik knikt. "Op deze manier is voor ons deze hobby nog betaalbaar. In Meerkerk rijden we trouwens geen officiële wedstrijd, maar meer een demorace. Maar ook dan gaat het gas volledig open.Het vermogen van onze motor uit een Nissan Sunny GTI is verdubbeld naar 280 PK. Na krap 5 seconden zitten we net voor de eerste bocht al op 100 kilometer per uur. Op het rechte stuk is 170 kilometer per uur geen uitzondering. En dan krijg je best wel een klap in je rug."

Snoeihard
De Molenaartjes hebben overigens nog wel wat te sleutelen. "In Groot-Ammers sneuvelde onze versnellingsbak. We hopen hem gemaakt te hebben voor aanstaande donderdag als we in Alphen aan den Rijn rijden. En dan heel houden, om vervolgens in Meerkerk snoeihard te rijden."

Theo Sprong

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden