• Nikki Borsje van VC WIK knalt de bal langs het blok van VollinGo.
• Nikki Borsje van VC WIK knalt de bal langs het blok van VollinGo.

VC WIK maakt zich op voor P/D

Sport 841 keer gelezen

REGIO • De vrouwenhoofdmacht van VC WIK sloot het reguliere seizoen zaterdag af met een 3-1 overwinning op kampioen VollinGo.

Het was een wedstrijd zonder belangen. VollinGo had de titel al binnen en VC WIK kon de tweede plaats niet meer mislopen. Dit betekent dat de Groot-Ammerse volleybalster gaan strijden om promotie naar de eerste divisie. Tegenstanders zijn Peelpush 2 (9 mei thuis) en VC Velden (13 mei uit).

Staande ovatie
Bij WIK namen zaterdag maar liefst vijf speelsters afscheid. Met name Annemieke den Boer kreeg een staande ovatie. Na zestien seizoenen in dames 1 te hebben gespeeld, gaat zij het rustiger aan doen. Judith Otten en Marloes Ouderkerk doen eveneens een stapje terug. Iris Treure-van den Berg is zwanger en Sharon Korevaar vertrekt naar Australië. Het vijftal is er in de promotiewedstrijden overigens nog wel bij.

Nieuwe trainer
Voor de mannenhoofdmacht van VC WIK viel het doek definitief. De Ammerse volleyballers degradeerden naar de tweede divisie. De slotwedstrijd tegen Utrecht ging met 1-3 verloren. Trainer/coach Jiel van Aartrijk sloot zijn imposante volleyballoopbaan dus met degradatie af.

Hij wordt opgevolgd door Michiel de Ruyter, die reeds assistent bij VC WIK was en nu doorschuift. Hij kan volgend seizoen niet beschikken over hardhitter Dion van der Leeden, die besloten heeft het rustiger aan te gaan doen.

Volley Meerkerk'95 veilig
De mannenhoofdmacht van Volley Meerkerk'95 heeft zich in de 1e klasse weten te handhaven. Na het puntverlies van concurrent DVO op vrijdagavond deed de derby tegen SNA er niet meer toe. Meerkerk speelde bij vlagen niettemin flitsend en zette de runner-up met 3-1 te kijk. De Bleskengraafse volleyballers verspeelden hierdoor op setsaldo de tweede plaats, maar kenden het geluk dat de nummer 2 afziet van het spelen van promotieduels.

Afscheid coach Vedo'70
De vrouwenhoofdmacht van Vedo'70 is in de 1e klasse als achtste geëindigd. De slotwedstrijd tegen Volley Tilburg 6 ging met 3-1 verloren. In de eerste twee sets was er weinig krachtsverschil, maar beide keren trokken de Hoornaarse volleybalsters aan het kortste eind: 25-23 en 30-28. In deel drie waren de rollen volledig omgedraaid, mede dankzij de service van Leonie Stam (10-25). Toch lukte het Vedo'70 niet er een vijfde set uit te slepen (25-13).

Vedo'70 nam afscheid van coach Jos van Mersbergen. De oranjezwarten maakten dit seizoen 45 trainingsuren en speelden 93 sets.

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Heerlijk historisch hardlopen in Nieuwpoort: Singelloop trekt veel deelnemers en publiek met korte video's en foto's 17 uur geleden
• Tonja Versluis met haar boek Diepgeworteld.
Tonja uit Nieuw-Lekkerland schrijft roman over adoptie: 'De reis naar Sri Lanka was een goudmijn!' Nieuws 20 uur geleden
Afbeelding
Vijfheerenlanden moet nog 246 asielzoekers opvangen: 'Alle zeilen bijzetten om de opgave te halen' Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden