Afbeelding
Foto: Ton de Bruin

Avonturenboerderij Molenwaard van Van Hoorne op Streekcentrum Ooievaarsdorp

Algemeen 4.789 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Streekcentrum Ooievaarsdorp Liesvelt en Van Hoorne Entertainment uit Molenaarsgraaf openen in april 2018 de deuren van Avonturenboerderij Molenwaard op het streekcentrum in Groot-Ammers.

Streekcentrum Ooievaarsdorp Liesvelt maakte dinsdag bekend te gaan samenwerken met Van Hoorne Entertainment. Het productiehuis gaat met de stichting het bestaande park verder thematiseren en aankleden om zo meer bezoekers te trekken en de educatiedoelstellingen beter te kunnen bereiken.

De bestaande televisiekarakters Fien & Teun zullen de basis vormen voor een ontdekkingstocht voor kinderen, waarbij de oorsprong van de Alblasserwaard centraal staat. Avonturenboerderij Molenwaard zal zich met name richten op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 2 tot 10 jaar.

Agrotoerisme
Aan het bestaande centrum zullen elementen worden toegevoegd om nog beter te kunnen werken aan de doelstelling die al vele jaren de basis vormt voor het Streekcentrum: het bevorderen van agrotoerisme en kennismaken met de Alblasserwaard en zijn oorsprong.

Streekcentrum voorzitter Lisanne Addink-Dölle: "Met deze nieuwe samenwerking, waarbij Van Hoorne Entertainment de exploitatie gaat doen, heeft het Streekcentrum een krachtige partner gevonden. Het park blijft grotendeels zoals het is, maar samen kunnen we de schoonheid van de polder en het Hollandse landschap op een nog aansprekende en educatieve wijze tonen aan een groot publiek."

De bestaande tv-karakters Fien & Teun worden ingezet om kinderen meer te leren over de boerderij, natuur, tuin en dier. Zo kunnen kinderen kaas maken, koeien melken, een ritje op de pony's maken of in het Wilgendoolhof verdwalen. Ook kunnen kinderen hun boerderijdiploma behalen en zijn er diverse klim- en speelmogelijkheden. Op de hoogseizoendagen zijn Fien & Teun zelf aanwezig om met én voor de kinderen op te treden.

Een interview met Lisanne Addink-Dölle en Michael van Hoorne van Van Hoorne Entertainment staat deze week in Het Kontakt.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden