• De betrokken partijen bij het glasvezelproject.
• De betrokken partijen bij het glasvezelproject. Foto: SWEK

Glasvezel in Werelderfgoed Kinderdijk

Algemeen 562 keer gelezen

KINDERDIJK • De Stichting Werelderfgoed Kinderdijk (SWEK) gaat een glasvezelnetwerk realiseren tussen alle toeristische en administratieve locaties onder haar beheer.

Museummolens, bezoekerscentrum en andere bezoekpunten worden zo geschikt gemaakt voor breedband communicatie. De bezoekers van Kinderdijk kunnen dan in het hele gebied gebruik maken van een snel wifi-netwerk.

De SWEK heeft met de ondertekening van een contract de opdracht gegeven aan projectregisseur Case Electronics, ontwerper/bouwer Van Gelder Telecom en als aannemer Hak BV. Alle drie de bedrijven zijn al nauw betrokken bij het Kinderdijkse. Met de ondertekening van het contract gaat de eerste fase van het project in. Naar alle locaties van het Werelderfgoed worden buizen aangebracht. De glasvezelkabels lopen door de buizen.

Met het aanleggen van het glasvezelnetwerk is het Werelderfgoed voorbereid op ontwikkelingen in de digitale wereld. Zo is er een betere data communicatie voor bijvoorbeeld de kassa's en werkplekken. Bovendien kunnen beveiligingsvoorzieningen worden verbeterd. Het project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Zuid-Holland in het kader van Erfgoedlijn Waterdriehoek.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden