Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons

Leerlingen OBS De Stapsteen nu allemaal in Bleskensgraaf

Algemeen 1.029 keer gelezen

BLESKENSGRAAF • De 113 leerlingen van OBS De Stapsteen zijn woensdagmiddag officieel verhuisd van Brandwijk naar Bleskensgraaf.

De samengevoegde school, bestaande uit leerlingen van de vroegere Kiezel en de Kei uit Bleskensgraaf en de Overstap uit Brandwijk, was tot deze week ondergebracht in het schoolgebouw in Brandwijk. Vanaf het begin van het schooljaar werd er gewerkt in Bleskensgraaf. Die school is verbouwd en gereed gemaakt voor extra leerlingen.

Iets later dan gepland was woensdag de nieuwe school in Bleskensgraaf gereed. De kinderen werden in Brandwijk opgehaald met twee oude schoolbussen en reden een rondje langs de Graaf.

Bij de school stonden ouders en de fanfare de kinderen op te wachten. Ondanks de regen werd er een feestje gebouwd, waarbij wethouder Piet Vat namens de gemeente Molenwaard de kinderen feliciteerde met de nieuwe school. Hij overhandigde een voetbal aan de kinderen, die symbool stond voor twee doeltjes die geplaatst zullen gaan worden op het schoolplein.

De dagelijkse stoet leerlingen gaat nu niet 's morgens over de Meulenbroek en de Gijbelandsedijk richting Brandwijk, en 's middags weer de andere kant op, maar precies andersom; 's morgens naar Bleskensgraaf en 's middags terug naar Brandwijk. De school maakt gebruik van een continurooster.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons
Foto: Bert Bons
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden