Afbeelding

Waterschap: fietsers tevreden over routes Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Algemeen 254 keer gelezen

REGIO • Fietsers in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden zijn te spreken over de fietsroutes die Waterschap Rivierenland voor hen beheert.

Dat blijkt volgens het waterschap uit een onderzoek naar de ervaring van fietsers bij verschillende waterschappen. Tachtig procent van de 162 ondervraagde fietsers is (zeer) tevreden over de kwaliteit van de fietsroutes en 75 procent vindt de fietsroutes bovendien aantrekkelijk.

"Dat is goed om te horen, het zegt iets over de kwaliteit van ons beheer en onderhoud. En over ons mooie gebied", zegt Goos den Hartog, heemraad van Waterschap Rivierenland. De afgelopen jaren investeerde het waterschap in de kwaliteit en aansluiting van fietsroutes. "Dat komt de verkeersveiligheid te goede, maar ook de aantrekkelijkheid van het gebied."

Goede staat
Fietsers waarderen bijvoorbeeld dat het wegdek schoon en in goede staat is. 'Over de doorstroming is men met 87 procent zeer te spreken', stelt het waterschap in een persbericht. 'In het gebied zijn maar weinig verkeerslichten in fietsroutes, dat scheelt. Ook de bewegwijzering valt in de smaak (82 procent); zo optimaliseerde het waterschap recent de markering van het toeristische fietsroutenetwerk.'

Waterschap Rivierenland beheert in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden buiten de bebouwde kom zo'n 600 kilometer aan wegen, inclusief fietspaden en picknickbanken.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden