Afbeelding

Avond NPV Liesveld over donorregistratie

Algemeen 178 keer gelezen

groot-ammers • NPV afdeling Liesveld houdt op donderdag 2 maart de jaarvergadering in de Hof van Ammers, Bernhardstraat 15 te Groot-Ammers.

Tijdens deze avond zal Esmé Wiegman, directeur van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV), spreken over de recente ontwikkelingen in de wetgeving rondom (actieve) donorregistratie.

"Met elkaar hopen we na te denken over de consequenties van de mogelijk veranderende wetgeving, waardoor iedereen in principe orgaandonor is tenzij men aangeeft het niet te willen zijn", vertelt bestuurslid Marinda Donk. "Daarnaast krijgen de aanwezigen praktische tips om een persoonlijke keuze te kunnen maken op dit gebied."

Vanaf 19.45 uur staat de koffie en thee klaar. De aanvang van de bijeenkomst is 20.00 uur. Zowel leden als niet-leden zijn welkom. Mensen die graag willen komen maar geen vervoer hebben kunnen contact opnemen met Marinda Donk, 0184-785228.

Terminale Thuishulp
NPV Liesveld gaat dit jaar van start met Terminale Thuishulp. Tijdens de jaarvergadering is er de mogelijkheid om meer informatie hierover te krijgen. Marinda Donk: "Het doel van Terminale Thuishulp van de NPV is dat mensen die stervende zijn nooit alleen zijn wanneer de dood nabij komt. Juist in die laatste levensfase is het zo belangrijk dat iemand niet alleen is."

In een (gratis) cursus van drie dagdelen of avonden wordt meer informatie worden gegeven over de Terminale Thuishulp. Deze cursus zal gegeven worden in Groot-Ammers, waarschijnlijk in april of mei. Belangstellenden (leden en niet-leden) kunnen zich aanmelden bij Hennie Korevaar, 0184-662729 of liesveld@afdeling-npvzorg.nl.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden