• Arie Molendijk aan het werk.
• Arie Molendijk aan het werk.

Taxateur Arie Molendijk komt naar Meerkerk

Algemeen 696 keer gelezen

MEERKERK • De bekende Nederlandse taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam komt dinsdag 7 maart van 13.00 tot 16:00 uur naar het La Place Hotel (voorheen het Tullip Inn Hotel Meerkerk) aan de Energieweg 116 om oude en zeldzame boeken, handschriften en oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten.

De heer Molendijk organiseerde in het verleden twee keer per jaar een veiling van oude en antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten.

Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Ook oude foto's, ansichtkaarten en albums zijn welkom.

Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogussen. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Deskundig advies
Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies met betrekking tot restauratie van kostbare boeken, bijbels of boeken met een emotionele waarde. Het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk voor zeldzame boeken en bijbels en advies voor verkoop en inbreng voor een veiling. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt. 

Inmiddels heeft Arie reeds meer dan 1500 taxatiedagen op zijn naam staan. Dit werd in de Stadsbibliotheek van Rotterdam eind 2015 gevierd. Tevens werd  hij  vorig  jaar uitgenodigd op de boekenparade te Amsterdam uitgaande van de Koninklijke bibliotheek in Den Haag. Molendijk is de laatste taxateur van boeken in Nederland die er zijn beroep van heeft kunnen maken.

Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.  Meer informatie: Antiquariaat A.C. Molendijk, mail: amolendijkboeken@outlook.com  (niet voor taxaties). Zie ook de vernieuwde website www.molendijkboeken.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Klankbordgroep en Werkgroep L2 zegt Nee: 'Online enquête over windturbines in Molenlanden bleek een wassen neus' Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Vestingstadbraderie trekt weer vele bezoekers naar Nieuwpoort met korte video 4 uur geleden
Afbeelding
Heerlijk historisch hardlopen in Nieuwpoort: Singelloop trekt veel deelnemers en publiek met korte video's en foto's 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden