Afbeelding

BIZ Gelkenes een feit, gemeente Molenwaard ondersteunt

Algemeen 642 keer gelezen

GROOT-AMMERS • De ondernemers op Gelkenes hebben in meerderheid gekozen voor invoering van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ) Gelkenes.

Van de 133 stemgerechtigde ondernemers brachten er 96 een stem uit en daarvan waren er maar liefst  95 voorstander van de BIZ. Dit betekent dat voldaan is aan de vereiste positieve draagvlakmeting en de BIZ Gelkenes met terugwerkende kracht per 1 januari 2017 ingaat voor een duur van vijf jaar.

De gemeente int de BIZ-bijdrage van 100 euro per WOZ-object als opslag op de onroerendezaakbelasting. De jaarlijkse opbrengst van totaal circa 13.000 euro zal één op één aan de ondernemers, verenigd in de Stichting BIZ-Gelkenes, ter beschikking worden gesteld. Aanvullend op de BIZ-bijdrage stelt de gemeente Molenwaard jaarlijks 10.000 euro beschikbaar aan de Stichting BIZ-Gelkenes.

Nieuw beveiligingssysteem
De Bedrijveninvesteringszone en de gemeentelijke bijdrage moeten zorgen voor een blijvende kwaliteit en vitaliteit van het bedrijventerrein Gelkenes in de toekomst. De Bedrijveninvesteringszone zet de komende jaren vooral in op de realisatie van een nieuw beveiligingssyteem en het beheer daarvan.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden