Afbeelding

Voorjaarsvakantie in de Koperen Knop

Algemeen 203 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • Een mooie gelegenheid om eens een keer naar het museum te gaan vormt de voorjaarsvakantie. In Museum de Koperen Knop is van alles te beleven en te zien. Behalve de expositie waarop heel bijzondere oude radio's te zien zijn, zijn er door schoolkinderen gemaakte foto's en is er een schaalmodel van een van de eerste boerderijen in de Alblasserwaard. Best de moeite om eens in het museum langs te gaan.

Anno 2017 luisteren we via onze mobiele telefoon of de tablet naar muziek.  Nog helemaal niet zo lang terug was dat alleen mogelijk via een radio. In het museum is op dit moment een heel grote verzameling antieke radio's te zien. Je zult versteld staan van wat er allemaal is. Ze zijn te vinden in de expositieruimte van het museum.

Op De Etage is een expositie ingericht van foto's. Die foto's zijn gemaakt door eersteklas leerlingen van het Wellantcollege. Ze verbeelden mooie en dierbare plekken uit van die leerlingen. Op deze ex-positie zijn de mooiste en beste foto's tentoongesteld.

In een gedeelte van het voorhuis van het museum staat een model opgesteld van de eerste boerderij van Hoornaar. Duidelijk is daaraan te zien dat de bouwmaterialen voor zo'n boerderij uit de directe omgeving van de bouwplaats kwamen.

Zoals elk jaar zijn in de grote tuin achter het museum de eerste tekenen van het voorjaar al zichtbaar. Veel struiken en bomen hebben al knoppen, waar de bloemen en bladeren straks uit tevoorschijn zullen komen. In het gras en de borders staan op veel plekken de sneeuwklokjes en ook andere voorjaars- en stinzeplanten zijn al te zien. Onze verre voorouders beschouwden die bloemen als een teken dat de lange koude winter voorbij was en dat de zon weer langer ging schijnen. Dan gingen de gewassen op het land weer groeien en kon al het vee weer naar buiten, het weiland in. Kom ook daarvan eens genieten.

Het adres van De Koperen Knop is Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam. Het museum is open van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur en op zaterdag van 11.00-17.00 uur. Voor meer informatie kun je kijken op de website www.koperenknop.nl en als je gerichte vragen hebt kun je die stellen via email koperenknop@planet.nl of telefonisch: 0184-611366. Als je trek hebt in wat drinken kun je terecht in het Museumcafé. Je kunt in het museum ook een speurtocht doen en je voor-doen als museuminspecteur. Deelnamekaarten hiervoor zijn gratis verkrijgbaar bij de entree.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden