Afbeelding

'Bewaarfoto'-expositie in de Koperen Knop

Algemeen 731 keer gelezen

HARDINXVELD-GIESSENDAM • De eersteklassers van het Wellantcollege De Bossekamp in Ottoland hebben de afgelopen herfst heel veel foto's gemaakt in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. De opdracht bij dit fotoproject was dat zij in beeld moesten brengen wat ze uit hun eigen woonomgeving belangrijk genoeg vinden om te bewaren voor de toekomst. Het resultaat is een groot aantal foto's en presentaties. De mooiste hiervan zijn van 21 februari tot en met 7 maart te zien in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam.

Het project vond plaats onder auspiciën van het Gebiedsplatform Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, waarbij de beeldkwaliteit van het landschap een centrale plaats inneemt. Onder leiding van docent Arie-Leen van der Kevie hebben de leerlingen van de eerste klas zich verdiept in hun eigen woonomgeving. De omgeving waarin ze dagelijks verblijven.

Ze hebben daarbij speciaal gekeken naar wat ze zo belangrijk vinden dat dit beschermd zou moeten worden. Beschermd en bewaard om anderen er in de toekomst ook van te kunnen laten genieten. Het resultaat is een bijzondere collectie foto's en presentaties, die aangeeft hoe de leerlingen tegen bijzonderheden in hun woonplaats aankijken. De beste en mooiste foto's zijn binnenkort te zien in het museum. Ook is er een film te zien en zijn er werkmappen. Andere leerlingen zorgen voor bloemstukken en het Beeldenpaleis in Schoonhoven levert dierfiguren.

De foto-expositie vindt plaats op De Etage van Museum De Koperen Knop rondom de voorjaarsvakantie, van dinsdag 21 februari (opening door de leerlingen zelf) tot en met dinsdag 7 maart 2017. Het museum (Binnendams 6, 3373 AD  Hardinxveld-Giessendam) is open van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 23 uur geleden
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden