Afbeelding

Uitbreidingsplannen kerk Meerkerk langer in wachtkamer

Algemeen 527 keer gelezen

ZEDERIK • Of er groen licht komt voor de uitbreidingsplannen van de hervormde kerk in Meerkerk wordt pas in januari duidelijk. Niet in de december, zoals eerder de planning was.

Dat werd maandag duidelijk tijdens de Zederikse raadsvergadering. Wethouder Goof Bos: "Er zijn verschillende wijzigingen in de plannen doorgevoerd om zo positieve adviezen te krijgen, maar die adviezen hebben we nog niet binnen gekregen. We kunnen het besluit dus nu nog niet nemen."

Dat bleek voor de Zederikse fracties niet het grootste probleem. Voor hen was het grootste struikelblok met een mededeling die per brief was binnengekomen. Daarin deelde wethouder Bos mee dat niet de raad, maar het college de benodigde verklaring van geen bezwaar af kan geven. En dat terwijl de raad eerder uitgebreid de voors en tegens van een dergelijke verklaring besproken heeft.

Moeite
"Daar hebben wij veel moeite mee", zei Kees Matsinger (ChristenUnie). "We hebben het idee dat de raad aan de kant wordt geschoven. En schept dit een precedent? De Plus supermarkt in Meerkerk heeft verbouwingsplannen met een bijzondere impact op het Raadhuisplein en de woonomgeving. Kan het college daar dan ook zonder inbreng van de raad goedkeuring voor geven?" En Thijmen Peter de With (VVD): "Verbazing is nog wel de minste omschrijving. Zijn er niet nog meer dossiers waar we uren over vergaderen terwijl dat eigenlijk niet hoeft?"

Alleen het CDA bleef achter de eigen wethouder staan. Maks van Middelkoop: "Wij hebben absoluut niet het gevoel buitenspel te staan. Als raad hebben we in een eerdere discussie een goede bijdrage geleverd. Laten we dit niet te negatief aanzetten."

Precedent
Wethouder Goof Bos maakte het niet mooier dan het was. "Dat het college hierbij aan zet is, is mij laat ter ore gekomen. Dat is niet goed, maar ik kan het niet helpen. Intern is hier nadrukkelijk over gesproken. Of dit een precedent kan scheppen, heb ik niet helder. Dat laat ik ambtelijk nakijken."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 14 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden