Foto: Wellant College
Foto: Wellant College

Leerlingen Wellant College ontdekken waarde van hun dorp

Algemeen 596 keer gelezen

OTTOLAND • "Wat vind jij zo belangrijk in jouw dorp of leefomgeving, dat het bewaard moet blijven voor later?" Dat is de centrale vraag bij het project van het gebiedsplatform Alblasserwaard-Vijfheerenlanden waarmee de brugklassers van Wellantcollege De Bossekamp aan de slag zijn gegaan tijdens de lessen Mens en Maatschappij.

Docent A.L. H. van der Kevie: "Mijn leerlingen zijn op pad gegaan om hun dorp of buurt in digitale beelden vast te leggen. De foto's laten zien wat zij zo waardevol vinden, dat het voor de toekomst behouden dient te blijven. Het project heet 'Beeldkwaliteit'. Dat heeft geresulteerd in prachtige werkstukken en boeiende presentaties."

Studenten ICT van het Da Vinci College zijn ingeschakeld om een vmbo-klas te helpen bij het bouwen van een applicatie zodat de leerlingen een virtuele rondleiding kunnen maken door hun dorp. Deze app, Izi travel, die wereldwijd te gebruiken is,  moet toeristen in staat stellen om de waardevolste plekken in onze omgeving te vinden. De apps worden aangeboden aan Izi Travel. Zij dragen er zorg voor dat toeristen uit alle windstreken de mooiste plekjes in de woonplaats van de leerlingen van de Bossekamp kunnen vinden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden