Afbeelding

Zwemverbod in Plas Slingeland in Goudriaan

Algemeen 967 keer gelezen

REGIO • De Omgevingsdienst heeft een zwemverbod uitgevaardigd voor de Plas Slingeland in Goudriaan. Er is blauwalg geconstateerd.

Voor Natuurbad De Donk in Hoornaar is een waarschuwing afgegeven vanwege blauwalg. De situatie daar is minder ernstig, waardoor er geen zwemverbod is in Hoornaar. Datzelfde geldt voor De Put in Ottoland.

Het Lammetjeswiel in Alblasserdam is goedgekeurd door de Omgevingsdienst.

Waarschuwing
Als voor een zwemplek een waarschuwing geldt, zoals bij de Donk en de Put, wil dat zeggen dat zwemmen op die plek slecht kan zijn voor de gezondheid. Iedereen mag er wel zwemmen, maar men moet zelf beoordelen of er een risico is voor de gezondheid (bijvoorbeeld in het geval van algenbloei).

Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt uitgelegd waarom er een waarschuwing is gegeven. Jonge kinderen en ouderen, die het meest kwetsbaar zijn, kunnen beter een andere zwemplek kiezen.

Negatief zwemadvies
Bij een negatief zwemadvies, zoals bij de Plas Slingeland, is zwemmen op die plek slecht voor de gezondheid. Zwemmen wordt iedereen afgeraden. Op een bord bij de zwemwaterlocatie wordt het advies gegeven om niet te gaan zwemmen met daarbij de reden.

Bij een zwemverbod is het risico dat iemand ziek wordt zo groot dat zwemmen verboden is. Bij de zwemlocatie is een bord geplaatst waarop de reden staat voor het zwemverbod.

De actuele situatie wordt weergegeven op de website www.zwemwater.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden