• Marco Jansen bij Hotel Kinderdijk. Foto: Peter Stam
• Marco Jansen bij Hotel Kinderdijk. Foto: Peter Stam

Hotel Kinderdijk gaat deze week weer open

Algemeen 1.105 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Hotel Kinderdijk aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam gaat vandaag (donderdag 21 juli 2016), weer open.

Het hotel/restaurant sloot in juli 2014 haar deuren na persoonlijke en financiële problemen van de toenmalige uitbater. Het pand werd, nadat het een paar maanden te koop had gestaan, overgenomen door Ivo Ljubicic; mede-eigenaar van het maritieme bedrijf NMC in Nieuw-Lekkerland. In de afgelopen periode is de horecagelegenheid stevig onder handen genomen. Bijna alles is vernieuwd.

Hotelkamers
De zaak zal gerund worden door bedrijfsleider Marco Jansen. "We hebben bijna alles vervangen. De vloeren, de leidingen, de verwarmingen. We hebben ook al twee hotelkamers opgeknapt. De andere twaalf kamers worden in de komende winter aangepakt," vertelt Jansen, die zeven jaar in Alblasserdam woonde en onlangs naar Zeeland is verhuisd.

Terras en restaurant
Het terras van Hotel Kinderdijk is dagelijks van 11.00 uur tot 23.00 uur open. Het restaurant gaat elke dag om 12.00 uur open. Er is plek voor zo'n 150 gasten. "We hebben inmiddels een kleine lunchkaart en een dinerkaartje. De ingrediënten kopen we lokaal in. Zoals vlees van Jasper Meerkerk, artikelen van Bakker Stam en Patisserie Marijn, Kaas van Biokaas Kinderdijk en bier uit Nieuwpoort. We beginnen met een kleine kaart. Suggesties voor aanvullingen op deze kaart zijn van harte welkom!," aldus bedrijfsleider Jansen.

Bediening
Er worden nog extra mensen gezocht voor in de bediening. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Jansen via marco.jansen@hotel-kinderdijk.nl.

Geschiedenis
Tot 2008 was Hotel Kinderdijk een Van der Valk hotel dat hoog aangeschreven stond bij binnen -en buitenlandse gasten. In november 2008 is het overgenomen door ervaren Chinese horeca-ondernemers, maar dat beviel veel gasten een stuk minder. Het was anders en minder schoon, zo luidde het commentaar. Op Hotels.nl scoorde het hotel maar net een vijf op een schaal van één tot tien. Van 2010 tot juli 2014 werd het hotel door horecaondernemer Benny Yang verhuurd aan de familie Van Mourik, die de zaak runde. In augustus werd het pand te huur en te koop gezet. Een aantal maanden later kocht Ivo Ljubicic het pand op om er 'weer iets moois van te maken'.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
CDA schrikt van ruim 119.000 euro schadevergoeding na wijziging bestemmingsplan in Langerak Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
A15 door gekantelde vrachtwagen afgesloten tussen Gorinchem en Sliedrecht: er ligt veel puin op de weg 112 17 uur geleden
Afbeelding
Probeer tennisdagen bij Tennisvereniging Giessenburg Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden