• Montapacking vanuit de lucht, met geplande uitbreiding.
• Montapacking vanuit de lucht, met geplande uitbreiding.

Omwonenden over uitbreiding Montapacking: 'Niet passend'

Algemeen 604 keer gelezen

MOLENAARSGRAAF • De bewoners van de Ocker Repelaerstraat in Molenaarsgraaf kochten een kavel met uitzicht op weilanden. Ze zijn boos over de uitbreidingsplannen van Montapacking.

Een van hen is Korevaar, die namens bewoners van de zuidzijde van de straat het woord voerde. "Op basis van de structuurvisie en de toekomstvisie is de Polderweg-Oost niet de logische locatie. In uw structuurvisie staat: 'Passen bedrijven qua maat en schaal niet meer binnen de woonomgeving, dan is aan de Melkweg een plek voor deze bedrijven."

Rauw op dak
Korevaar vroeg zich af: "Wie krijgt inspraak? Als we niet tot overeenstemming kunnen komen, gaat de wijziging van het bestemmingsplan dan niet door? Dit valt erg rauw op ons dak."

Ruimte bieden
De teneur van de reacties uit de raad was: goed rekening houden met de belangen van de omwonenden en een landschappelijke inpassing, maar wel ruimte bieden voor uitbreiding.

Behoud landschap
Bram van den Berg (CU): "Onze bereidheid om positief mee te gaan is voorwaardelijk. Het behoud van het weidse landschap is een van onze speerpunten. Het is nog maar de vraag of de provincie toestemming wil geven. Eigenlijk zou dit voorstel geen schijn van kans moeten maken."

Werkgelegenheid
Maar: "Edwin van der Ham heeft als werkgever oog voor sociale aspecten. Hij wil het gebouw landschappelijk inpakken. Positief is de sociaal maatschappelijke betekenis voor werkgelegenheid, met name voor een kwetsbare groep."

Goede inpassing
Ineke van der Have (VVD) legde de nadruk op de banen voor hoog- en laagopgeleiden. Van bouwen richting de polder is de VVD ook geen voorstander. "Maar dit stukje uitbreiding is volgens ons logisch, de overzijde van de weg is al ingericht als bedrijfsterrein. Alles zal vallen of staan met een goede inpassing in de omgeving."

Grond
Arco Bikker (GBM): "Onze voorkeur gaat ernaar uit dat de gemeente grond beschikbaar stelt voor alle ondernemers." Ook hij noemde de werkgelegenheid. "Ook voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt."

Krimpregio
Eric Spaans (PvdA): "In deze raad is herhaaldelijk de zorg uitgesproken dat de regio een krimpregio kan worden. Eigenlijk moeten we blij zijn met een werkgever met uitbreidingsplannen. Net als CU hebben we behoud van het polderlandschap bovenaan staan. Wij moeten een afweging maken voor het algemeen belang. Voor ons staat bovenaan dat we dit soort werkgevers een kans moeten geven."

Woonwijk
Ook de SGP hamerde op inpassing in het landschap. En wil schadeloosstelling voor belanghebbenden in de aangrenzende woonwijk." Ad van Rees (CDA): "Als we niets doen, is krimp ons voorland. We moeten de werkgelegenheid ruimte geven."

In de maag
Wethouder Dirk Heijkoop: "We willen peilen: hoe leeft dit binnen raad en gemeenschap? Het college heeft met dit verzoek in de maag gezeten. We hebben veel begrip voor de reactie van omwonenden en zullen zeker oog hebben voor hun belang. Er moet nog veel water door de Graafstroom voordat dit plan gerealiseerd kan worden."

Anne Marie Hoekstra

Anne Marie Hoekstra is redacteur van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 14 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden