• De cover van 'Stevige kost'.
• De cover van 'Stevige kost'.

Wijngaardse presenteert bijbelstudieboek

Algemeen 211 keer gelezen

WIJNGAARDEN • Drs. E. Noordermeer uit Wijngaarden presenteert haar derde boek, getiteld 'Stevige kost'.

Nadat in 2011 haar eerste boek De Hemelse voedselbank en in 2013 haar tweede boek Vrij van de Wet? verscheen, ziet nu het derde boek van drs. E. Noordermeer het levenslicht. Het draagt de titel 'Stevige kost' en zinspeelt daarmee op de Bijbelse term 'vaste spijs'. Het is een werkboek voor persoonlijke bijbelstudie en (huis)kringstudie.

De tien studies bestaan uit een inleidende meditatie gevolgd door verdiepende vragen met ruimte voor aantekeningen. Het is zodoende een echt werkboek. Het richt zich op gelovigen die verder willen groeien en, om in de beeldspraak te blijven, geen melk maar vast voedsel willen.

Inhoud
De behandelde thema's zijn 'topics' binnen de kerkmuren. Onderwerpen als vooroordelen, geloofsafval, echtscheiding, de grote verdrukking, het 1000-jarig vrederijk, Israël passeren de revue. En vragen als Bestaat er een opname?, Is Gods wet nog actueel voor de 21ste eeuw?, Waar lag de Hof van Eden? worden behandeld.

Ten aanzien van sommige onderwerpen heerst verlegenheid en is überhaupt erover spreken al lastig. "Ik wil graag openheid creëren om het onbespreekbare bespreekbaar te maken op een respectvolle wijze. Het is een avontuurlijk werkboek waarin confrontatie en respect hand in hand gaan."

De studies zetten soms aan tot het heroverwegen van vertrouwde ideeën. Mevrouw E. Noordermeer schrijver en spreker en beheerder Sola Scriptura. Het boek Stevige kost is uitgevoerd in paperback, telt 120 pagina's en kost 10 euro. Bestellen kan via www.enoordermeer.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden