Afbeelding

Nieuw gemaal zorgt voor droge voeten in polder Liesveld

Algemeen 719 keer gelezen

GROOT-AMMERS • Waterschap Rivierenland heeft op de kruising van de Molenkade-Kerkstraat-Graafland in Groot-Ammers een nieuw vijzelgemaal in gebruik genomen.

Hiervoor is een oud vijzelgemaal uit 1961 met een capaciteit van 80 kubieke meter per minuut gesloopt. Het nieuwe gemaal Graafland heeft een grotere capaciteit gekregen van 157 kubieke meter per minuut.

Ook kan in droge periodes, via een nieuwe leiding,  water vanuit de Ammerse Boezem naar het bebouwd gebied van Groot-Ammers stromen.  Aannemings- en installatiebedrijf Kwakernaak B.V. uit Groot-Ammers heeft de bouw gerealiseerd.  

Kadeverbetering Molenkade
De plannen voor de nieuwbouw van een groter gemaal zijn in een stroomversnelling gekomen nadat in 2013 duidelijk werd dat de Molenkade versterkt moet gaan worden. Door de aankoop van enkele percelen langs deze kade is de mogelijkheid ontstaan om de waterhuishouding in polder Liesveld anders in te richten.

Door het verbreden van de watergangen kan straks het water naar gemaal Graafland stromen en is het gemaal Achterland niet meer nodig. Dit gemaal zal daarom worden gesloopt. Het verbreden van de watergangen wordt uitgevoerd binnen het project 'Kadeverbetering Molenkade' dat vanaf juni 2016 zal starten.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden