Afbeelding

Toch kans op rotonde in N216 bij Goudriaan

Algemeen 614 keer gelezen

GOUDRIAAN • De kans is aanwezig dat er toch een rotonde komt op de kruising in de N216 bij Goudriaan. De provincie Zuid-Holland en de gemeente Molenwaard gaan hierover op korte termijn in gesprek.

Dit meldt de woordvoerder van de gedeputeerde Floor Vermeulen. Eerder deze week reageerde Klankbordgroep Goudriaan zeer teleurgesteld op de mededeling dat de toegezegde 'linksaffer' niet door zou gaan.

"Inclusief onder meer het slaan van damwanden en het groot onderhoud op deze plek zou dit ongeveer een miljoen euro gaan kosten. Daarmee kom je dichtbij het bedrag dat een rotonde kost. Vandaar dat we besloten hebben een stap terug te doen en alle mogelijkheden nog eens tegen het licht te houden. Verkeerstechnisch gezien is daarbij een rotonde de beste optie en een linksaffer de second best."

Tijdelijke maatregelen
De provincie voert op de kruising wel tijdelijke maatregelen uit. "Die zijn vooral bedoeld om het oversteken voor fietsers veiliger te maken. Zo is het straks niet meer mogelijk voor auto's die uit de richting van Schoonhoven komen om een afslaande auto naar Goudriaan rechts te passeren. Voor fietsers doemen die opeens op, wat voor onveilige situaties zorgt."

Nieuw voorstel
Het overleg tussen provincie en gemeente gaat op zo kort mogelijke termijn plaatsvinden. "Dat gebeurt dit jaar nog. Provincie, gemeente en de klankbordgroep zijn het volstrekt eens dat hier iets moet gebeuren. Vandaar dat we samen met de gemeente met een gezamenlijk nieuw voorstel gaan komen."

Vertragingstechniek
Klankbordgroep Goudriaan is verre van tevreden met deze uitkomst. "Dit is een vertragingstechniek", stelt voorzitter Joop Broer. "Alle onderzoeken zijn al geweest en worden nu over gedaan. Daar is weer een jaar voor nodig. In 2017 worden de maatregelen besproken en een eventuele aanleg is dan pas eind 2017, begin 2018. En past het dan wel in de begroting? De beperkende maatregelen worden voor de veiligheid genomen, maar zullen alleen maar belemmerend werken."

* We zijn benieuwd naar jouw mening. Reageer gerust op dit artikel.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden