Afbeelding

Giessenlanden doet mee aan proefproject 'Buurtgezinnen.nl'

Algemeen 335 keer gelezen

GIESSENLANDEN • Giessenlandse gezinnen die behoefte hebben aan een steuntje in de rug, kunnen vanaf nu een beroep doen op Buurtgezinnen.nl.

Deze onafhankelijke stichting koppelt gezinnen die wel wat hulp kunnen gebruiken aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven. Het gaat om een proefproject in tien gemeenten in Nederland, waaronder de gemeente Giessenlanden.

Jacqueline van Abeelen, coördinator voor Giessenlanden: "Een gezin met kinderen runnen is niet eenvoudig. Het valt niet altijd mee om alle ballen in de lucht te houden. Als daar dan ook nog vraagstukken bij komen als ziekte, een scheiding of geen werk dan kan het ouders allemaal te veel worden. En dan lukt het niet meer om op ieder moment voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Dat is het moment waarop ouders Buurtgezinnen.nl kunnen inschakelen."

Steuntje in de rug
Gezinnen die behoefte hebben aan een steuntje in de rug, worden door buurtgezinnen.nl gekoppeld aan gezinnen in de buurt die ondersteuning willen geven. Die gezinnen zijn ervaren ouders, die graag een ander helpen. Zij gaan het vraaggezin ontlasten door te ondersteunen bij de opvoeding.

Die ondersteuning kan bijvoorbeeld bestaan uit de kinderen naar zwemles of sport brengen, ze af en toe een weekend, middag of avond opvangen, een rustige huiswerkplek bieden, helpen bij het organiseren van een verjaardag of meedenken over schoolkeuze.

Harmen Akkerman: "Oog hebben voor elkaar, wat heeft de ander nodig, wat kan ik de ander bieden. In sommige dorpen, families of wijken gaat dit vanzelf, maar soms is er ook een extra zetje voor nodig. Door onze deelname aan Buurtgezinnen.nl maken we het net wat eenvoudiger om elkaar te vinden. Samen kunnen we hierdoor verder bouwen aan een zorgzame samenleving."

Aanmelden
Gezinnen in Giessenlanden die zich willen aanmelden als vraag- of steungezin kunnen contact opnemen met Jacqueline van Abeelen, via Jacqueline@Buurtgezinnen.nl of 06 44882482. Meer informatie is te vinden op: www.buurtgezinnen.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden