• Henk Swijnenburg, Krijn Donk en Henk Vlot (v.l.n.r.).
• Henk Swijnenburg, Krijn Donk en Henk Vlot (v.l.n.r.).

Schaatsen voor stichting Traveling Light

Algemeen 329 keer gelezen

PAPENDRECHT • Krijn Donk uit Papendrecht, Henk Swijnenburg uit Bleskensgraaf en Henk Vlot uit Oud-Alblas doen op dinsdag 26 januari mee aan de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk. Samen vormen ze schaatsteam 'Traveling Light'.

Zij hebben aan deze uitputtende tocht een sponsoractie gekoppeld ten bate van de Papendrechtse stichting Traveling Light.

Opvanghuis

Het geld dat bijeengebracht wordt, zal volledig ten goede komen aan de renovatie en installatie van een keuken in een christelijk opvanghuis voor jongens in Kazachstan. Vaak komen deze kinderen uit moeilijke thuissituaties (misbruik, verslavingen, verlating en verwaarlozing) of ze hebben helemaal geen ouders meer.

De jongens hebben er een veilige plaats, ze kunnen naar school, ze krijgen eten, kleding en een warm bed en horen (vaak voor het eerst) over Jezus. Het christelijk programma krijgt geen overheidssubsidie en is dus afhankelijk van giften.

Sportieve prestatie

Naast het goede doel willen de drie regionale deelnemers uiteraard ook een uitzonderlijke sportieve prestatie neerzetten. Op één dag tweehonderd kilometer schaatsen, is geen kleinigheid. Henk Swijnenburg, Krijn Donk en Henk Vlot hebben veel getraind om de tocht over het Oostenrijkse meer vol te kunnen houden. Krijn Donk (midden op de foto), heeft vorig jaar de 200 kilometer in 7 uur en 21 minuten gereden. Een topprestatie.

28e Keer

De Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee wordt voor de 28e keer georganiseerd. Vanwege de enorme belangstelling worden er dit jaar vier edities gehouden, verspreid over anderhalve week. Henk Swijnenburg, Krijn Donk en Henk Vlot verschijnen op dinsdag 26 januari aan de start.

Wie het team in hun sportieve topprestatie wil sponsoren kan mailen naar krijncora@kpnmail.nl of rechtstreeks een gift overmaken ten name van Stichting Traveling Light. Voor meer informatie kunnen belangstellenden surfen naar de Facebookpagina www.facebook.com/StichtingTravelingLight. Zie ook de website www.traveling-light.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Bram van Herk uit Groot-Ammers verrast met winst in 60ste Wielerronde van Lekkerkerk Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Bles2032 zoekt energie-ambassadeurs voor het verduurzamen van woningen in Bleskensgraaf Nieuws 12 uur geleden
• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden