Afbeelding

Meerkerk zoekt mensen voor erehaag Prinsjesdag

Algemeen 539 keer gelezen

MEERKERK • Aan de gemeente Zederik is gevraagd een deputatie af te vaardigen voor de erehaag langs de route van de Glazen Koets op Prinsjesdag.

Op de derde dinsdag van september wordt de opening van het nieuwe werkjaar van de Staten-Generaal feestelijk gevierd. Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander rijdt dan in de Glazen Koets tussen Paleis Noordeinde en het Binnenhof in Den Haag.

Langs de hele route die de Koning aflegt, staat een erehaag opgesteld. Deze erehaag wordt gevormd door militairen en 200 burgers, de zogenaamde 'burgerdeputatie'. Op verzoek van het Ministerie van Defensie en het Koninklijk Huis leveren de provincies bij toerbeurt een 'burgerdeputatie'.

Dit jaar is de eer aan de provincie Zuid-Holland. Inwoners van Zederik kunnen meedoen aan de erehaag. Ook aan Kaag en Braassem, Waddinxveen, Noordwijkerhout, Krimpenerwaard, Korendijk, Molenwaard, Goeree Overflakkee, Binnenmaas en Brielle is deze vraag voorgelegd.

Aanmelden kan via oranjeverenigingwilhelmina@hotmail.com. In Meerkerk wordt gehoopt op een betere respons dan in Hardinxveld-Giessendam, waar niemand wilde meedoen.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden