Afbeelding

Groen licht raad voor opknapbeurt dorpshuis De Linde in Meerkerk

Algemeen 526 keer gelezen

MEERKERK • De gemeente Zederik trekt ruim 400.000 euro uit voor een forse opknapbeurt van het interieur en de buitenruimte van dorpshuis De Linde in Meerkerk. 

De gemeenteraad gaf hiervoor maandagavond tijdens de raadsvergadering groen licht. Over de verkoop van De Linde, lang het uitgangspunt van het gemeentebestuur, wordt in maart 2018 een besluit genomen.

Voor de meerderheid is verkoop nog steeds gewenst. Evert Geluk (SGP): "We hebben daarvoor vanaf het begin gepleit. We hebben er vertrouwen in dat dit de wethouder gaat lukken; het is tenslotte al eens voor 99,9 procent rond geweest. Het verkoopbaar maken van De Linde is nu uw taak."

Niet wenselijk
Alleen Kees Matsinger (ChristenUnie) vond verkoop van het Meerkerkse dorpshuis geen goed idee. "Dit is absoluut niet nodig. Commerciële exploitatie van een dorpshuis met een maatschappelijke functie is niet haalbaar en niet wenselijk. Wij pleiten voor verhuur."

De ChristenUnie pleitte net als andere partijen voor meer duurzame maatregelen als zonnepanelen en isolatie, om zo de energiekosten omlaag te brengen. Een suggestie waar wethouder Wim Mulckhuijse beloofde mee aan de slag te gaan. "Ik ben ervan overtuigd dat we op dit gebied een slag kunnen slaan."

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Aart den Hartog en Jopie Jerphanion.
Geslaagde feestweek voor Langerak en Nieuwpoort: Oranjevereniging bedankt twee bestuursleden Nieuws 5 uur geleden
Afbeelding
Alpe d'HuZes wandeltocht groot succes: mooie opbrengst en volgend jaar weer Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Klankbordgroep en Werkgroep L2 zegt Nee: 'Online enquête over windturbines in Molenlanden bleek een wassen neus' Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden