Afbeelding

Politie schrijft 71 bekeuringen uit in de Alblasserwaard

112 1.587 keer gelezen

REGIO • Bij controles die vorige week werden gehouden in de Alblasserdam, heeft de politie 71 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel en het overschrijden van de maximum snelheid.

Het merendeel van de bekeuringen (56) werd, zoals gebruikelijk, uitgeschreven voor de snelheid

Op nagenoeg alle wegen werden één of meerdere overschrijdingen van meer dan dertig kilometer per uur gemeten. De laagst bekeurde overschrijding bedroeg 18 en de hoogste bedroeg 48 km/uur.

Die laatste overschrijding van de snelheid werd gereden door een twintigjarige beginnende bestuurder uit Nieuw-Lekkerland. Hij reed op de Middenpolderweg te Streefkerk 128 km/uur. Hem wacht een flinke boete. Hij is tevens een punt kwijt voor wat betreft zijn rijbewijs.

Op de Essenweg in Groot-Ammers werd iemand bekeurd die 91 reed, waar maximaal 60 gereden mag worden. Op de Peppelweg, ook in Groot-Ammers, kreeg iemand een prent die met 95 kilometer per uur reed. Ook hier mag maximaal 60 gereden worden. Op de Nieuwe Geer in Nieuwland werd iemand bekeurd die 85 reed, terwijl ook hier 60 het maximale is. Op de Melkweg in Langerak was het eveneens weer raak. Hier passeerde iemand de controle met een snelheid van 96 kilometer, terwijl hier ook zestig het maximaal toegestane is.

Op de N216 ter hoogte van Goudriaan werd door de politie 108 kilometer per uur gemeten. Er mag op dat traject maximaal 80 gereden worden. Op de N214 ter hoogte van Molenaarsgraaf reed iemand 30 kilometer te hard op de 80-kilometerweg en op de N482 tussen Wijngaarden en Sliedrecht was de hoogst gemeten overtreding 32 kilometer per uur. Er mag hier maximaal 80 gereden worden, maar iemand passeerde de snelheidsmeter met 112 kilometer per uur.

De controles werden vorige week woensdag en vrijdag gehouden.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden