Afbeelding

Burgemeester Van Ee van Zederik legt ambt neer

Algemeen 1.503 keer gelezen

ZEDERIK • Coert van Ee (62) legt per 1 oktober 2016 zijn ambt neer als burgemeester van Zederik. Dit besluit is in goed overleg met de gemeenteraad tot stand gekomen.

Het proces dat leidt tot de vorming van de aanstaande gemeente Vijfheerenlanden betekent een zware extra belasting, ook voor de burgemeester, in de komende periode. Gezien zijn huidige fysieke gesteldheid is burgemeester Van Ee van mening dat hij de gewenste optimale rol in dit proces die van hem als burgemeester mag worden verwacht, niet op korte termijn zal kunnen vervullen.

Goed overleg
Derhalve heeft de burgemeester besloten zich niet beschikbaar te stellen voor een mogelijke herbenoeming. In goed overleg met de gemeenteraad is afgesproken dat de burgemeester zijn ambt per 1 oktober neerlegt.

Botsing
Coert van Ee botste op dinsdagavond 10 november 2015 op een bus die in een bocht na de rotonde vlak bij zijn huis stond geparkeerd. Terwijl zijn vrouw buiten de schade opnam, ontdekte Van Ee dat de aanrijding onverwacht grote gevolgen had. Zijn bril had zijn oogbal er uitgewipt. De burgemeester werd in allerijl met een ziekenwagen naar het UMC gebracht.

Aanvankelijk leek het herstel voorspoedig te gaan, maar zijn toestand ging met de dag achteruit. Er bleek bloed tussen zijn hersenen en hersenpan te zitten. Na een maand in het ziekenhuis verhuisde Van Ee naar het revalidatiecentrum, waar hij tweeënhalve maand intensief aan de slag ging met zijn herstel.

Begin maart kwam hij thuis en op 1 augustus ging hij weer aan het werk als burgemeester van Zederik. Deze taak legt hij bij nader inzien nu toch neer.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 17 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 19 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden