Afbeelding

Michiel en Sanne Haak starten Klein Beginnen in Streefkerk

Algemeen 1.454 keer gelezen

STREEFKERK • Meer zelfvertrouwen, het overwinnen van faalangst en het verbeteren van de motoriek van kinderen en jongeren; dat is wat Michiel en Sanne Haak met hun nieuwe praktijk Klein Beginnen in Streefkerk aanbieden.

Ervaring met het omgaan met kinderen heeft het Streefkerkse stel meer dan voldoende. Ze werken al jaren in het speciaal onderwijs. "Ik ben gymleraar", vertelt Michiel. "Daardoor zie ik in de praktijk dat steeds meer kinderen een motorische achterstand hebben. Je merkt dat ze bijvoorbeeld door het vele gamen minder bewegen."

Klein Beginnen biedt hiervoor de cursus motorische remedial teaching aan. "Daarbij werken we puur aan het verbeteren van de motoriek. Het mooie is dat dit vaak meteen ook betekent dat kinderen beter in hun vel komen te zitten, meer zelfvertrouwen krijgen en zelfs betere cijfers op school krijgen."

Faalangst
Het verbeteren van het zelfvertrouwen komt meer direct aan bod in de twee andere 'takken' van Klein Beginnen: trainingen om faalangst te overwinnen en de cursus 'Rots en Water'. Sanne: "Dat is een weerbaarheidstraining die samen gaat met de ontwikkeling van positieve sociale vaardigheden. Kinderen en jongeren krijgen dan spelenderwijs mee hoe ze hiermee kunnen oefenen. Het is onder meer heel goed om te doen voor de overgang van de beschermde omgeving van een dorpsschool naar de middelbare school."

Voor meer informatie of het maken van een afspraak: www.klein-beginnen.nl

Een interview met Michiel en Sanne Haak staat donderdag in Het Kontakt.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden