Afbeelding

Marjan Bos uit Meerkerk in 't zonnetje gezet door haar oma

Algemeen 1.299 keer gelezen

MEERKERK • Marjan Bor uit Meerkerk werd deze week, dankzij de aanmelding van haar oma, door Rivas in 't zonnetje met een mooie bos zonnebloemen.

Dit gebeurde in het kader van de actie 'Zonnige Kijk op Zorg', waarin Rivas Zorggroep mensen uitnodigd om iemand uit hun omgeving die altijd voor een ander klaarstaat in 't zonnetje te zetten. Zij kunnen op deze manier iemand bedanken voor zijn/haar hulp.

Dikke kus
De 88-jarige mevrouw Maaike de Bruin-den Ottelander uit Meerkerk kon rekenen op een dikke kus van haar kleindochter Marjan Bor. "Marjan doet heel veel voor mij en toen ik over Zonnige kijk op Zorg las, dacht ik gelijk aan haar", vertelt De Bruin-den Ottelander. Met de hulp van haar dochter Ria Terlouw-de Bruin werd Marjan aangemeld.

"Marjan regelt bijvoorbeeld iedere week mijn medicijnen en vult mijn pillendozen, zodat ik iedere dag de juiste medicijnen inneem. En ze parkeert mijn scootmobiel achteruit in de schuur, zodat ik altijd gemakkelijk weg kan."

Oma en kleindochter zijn ook buren. Marjan: "We wonen naast elkaar en ik vind het fijn dat ze hier zelfstandig woont en in goede gezondheid is. Als ik haar help maken we er samen altijd een bijzonder moment van."

Voordragen
Mensen die iemand kennen die altijd voor hen (of een ander) klaarstaat, kunnen diegene nu voordragen voor de campagne Zonnige kijk op Zorg. Zij kunnen via de actiewebsite www.zonnigekijkopzorg.nl aangeven waarom iemand een bos bloemen verdient. Dat kan de buurvrouw zijn omdat ze regelmatig eten komt brengen. Of een familielid omdat die ook 's nachts bereikbaar is. Maar ook een professionele zorgverlener. Tot eind september zet Rivas iedere week iemand in 't zonnetje.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden