zaterdag 27 april

AR!E in Xinix op Koningsnacht
21.00 uur, Nieuwendijk, Doornseweg 2B. Rockcoverband AR!E komt op Koningsdagavond naar de XGP-avond. AR!E deelde het podium met onder andere BZB, WC Experience, The Dirty Daddies, Rattlesnake Shake, Pater Moeskroen en The Heinoos. Xinix gaat om 21.00 uur open, AR!E speelt vanaf 22.00 uur.

donderdag 2 mei

Jongerenavond in Veen
20.00 uur, Veen, Grotestraat 25. In het Hervormd Centrum te Veen wordt op donderdag 2 mei weer een jongerenavond georganiseerd, met deze keer Jan-Willem van der Toorn als spreker. Het thema van de avond is 'Wie is de Heilige Geest'. Iedereen in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar is welkom.

vrijdag 3 mei

Jort Kelder en Maarten Prak
17.30 uur, Poederoijen, Loevestein 1. Het belooft een bijzondere avond uit te worden op Slot Loevestein: Jort Kelder en Maarten Prak nemen bezoekers mee in een boeiend gesprek over polarisatie toen en nu. Tickets zijn te reserveren via de website van Slot Loevestein.

dinsdag 14 mei

Repair Café Almkerk
9.30, Almkerk, Kerkstraat 1. Iedere tweede dinsdag van de maand organiseert Surplus samen met en in Kringloopcentrum Altena van 9.30 uur tot 11.30 uur een Repair Café. Het Repair Café is samen spullen repareren, deskundig advies, ontmoeten en inspiratie opdoen. Weggooien? Mooi Niet.

vrijdag 17 mei

Bingo in Eethen
20.00 uur, Eethen, De Korten Bruggert 7. In dorpshuis Teratina te Eethen is er op vrijdag 17 mei weer bingo. De zaal is open om 19.00 uur en er wordt gespeeld vanaf 20.00 uur. In de pauze is er een verloting met leuke prijzen.

zaterdag 18 mei

Aelse Dag bij de Romboutstoren
10.00 uur, Andel. De Aelse Dag wordt gehouden op 18 mei, de zaterdag voor Pinksteren. Het terrein bij de Romboutstoren wordt dan omgetoverd tot een sfeervol dorpsplein en is het kloppend hart van de Aelse Dag in Andel. Op het plein bij de Romboutstoren kan er van 10.00 uur tot 16.00 uur gesnuffeld worden tussen tweedehands goederen en oude, nog bruikbare 'rommel'.

maandag 20 mei

Struintocht in Munnikenland
11.00 uur, Poederoijen. Kom naar de Bommelerwaard en struin mee met de gids van Staatsbosbeheer. Samen ontdek je de wilde natuur rondom Slot Loevestein. En: je hoeft hierbij niet op de paden te blijven. Je mag overal struinen en op zoek gaan naar mooie dingen zoals veren, stenen of schelpen. Aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl.

maandag 3 juni

Avond4daagse Werkendam
18.00 uur, Werkendam, Nieuwe Kozakken Stoep 1. Ieder jaar wordt in Werkendam de Avond4daagse georganiseerd. Dit jaar wordt het gehouden van 3 tot en met 7 juni 2024.