Biesbosch-zwemmers op dreef

ANDEL/REGIO • Met wedstrijden in Andel en Hoogerheide hebben de Biesboschzwemmers weer op twee locaties laten zien dat het goed zit met de vorm. 

In Andel wisten Femke van den Oven en Jesse Drewes beide drie keer goud te veroveren. Zij deden dit op de 100m rug- en vlinderslag en de 200m vrije slag. Bram van Felius, Lars van der Zouwen en Björn Hoogerwerf wisten ieder ook één gouden medaille te veroveren. Zilver was er drie keer voor Marley Spijker en Noa Drewes en Romy van Goor behaalden dit ieder twee keer. Rianne Cornet haalde de laatste zilveren medaille. Rianne ging ook nog met twee bronzen medailles naar huis en dat deed ook Bram. Lars en Noa haalden naast hun eerdere medailles ook nog een bronzen medaille en de laatste was voor Ise Vink. Al deze zwemmers zwommen één of meerdere persoonlijke records en ook Ilse van Wijk wist zich te verbeteren.

Drie junioren voldoen aan limieten

Op de 50 en 100m vrije slag wisten Amy de Kooter en Shanya te voldoen aan de limiettijd voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2024 (BZK2024) en dit deed Lars de Kooter op de 50m schoolslag. Hij bleef ook nog onder de limiettijd voor de Nederlandse Kampioenschappen Sprint. Mirthe Bults, Shanya, Jansje de Ridder, Hannah Vink en Wessel van Wijk waren sneller dan hun persoonlijke records.

Mastersrecords

In Hoogerheide stond onder andere de 400m schoolslag op het programma. Mandy en Nico Swart en Sander van Tilburg wisten hierop een clubrecord te zwemmen. Dit deed Nico ook na 200 meter van de 400m schoolslag. Lars Duijnhouwer zwom ook een clubrecord, maar hij deed dit op de 100m rugslag. Esther de Laat was enkele tienden sneller dan ruim drie jaar geleden.


ABC Basketball handhaaft zich

WIJK EN AALBURG • Na twee opeenvolgende seizoenen van promotie, kwam het eerste team van ABC Basketball voor het eerst in lange tijd uit in de vierde divisie. Het niveau was even wennen voor de mannen uit Wijk en Aalburg, maar ze hebben zich weten te handhaven. Met een zevende plaats in de eindrangschikking hebben ze laten zien prima mee te kunnen met vaak meer ervaren tegenstanders. De behaalde resultaten en opgedane ervaring stemmen positief voor het volgende seizoen, waarin het team opnieuw zal uitkomen in de vierde divisie.


Sportieve prestaties van framerunners

REGIO • Framerunners Linn, Noor en Lenn, van de Altena Road Runners, zijn zaterdag naar de Framerunning Cup van de Dirk Kuijt Foundation geweest. Tijdens hun eerste officiële wedstrijd in Bergen op Zoom nam Linn deel aan de 40m en 100m. Noor en Lenn hebben deelgenomen aan de 100m, 200m en 400m. Ondanks het wat koude weer hebben ze mooie resultaten behaald. Op donderdag heeft Cas deelgenomen aan de Ronde van Almkerk, waar hij de 1500m heeft gelopen. Hij heeft zijn persoonlijk record van 2023 verbeterd.