• Rebound van Sven van der Ham.
• Rebound van Sven van der Ham. Foto: Aangeleverd

Fikse nederlaag voor ACKC in Middelburg

REGIO • De korfballers van ACKC uit Almkerk kenden in Middelburg een valse start tegen het sterke Fortis. Fleur Harman verzwikte haar enkel na een minuut spelen, terwijl de reservespelers nog niet gearriveerd waren. Bij een stand van 0-0 en na slechts één minuut spelen was het goed mogelijk geweest om even te wachten op de bijna gearriveerde reservespelers.

Scheidsrechter De Pagter dacht daar echter geheel anders over en verplichtte de Almkerkers om tijdelijk met drie spelers in een vak verder te gaan. De onfortuinlijke Harman probeerde het nog wel even, maar kon absoluut niet meer op niveau presteren.

Fortis profiteert direct

Het moet gezegd worden dat Fortis sterk profiteerde van dit buitenkansje. Ze wisten het numerieke overtal maximaal uit te buiten en scoorden in no-time vijf keer, waarmee ze definitief afstand namen.

Enkele minuten later mocht Moniek van Suylekom direct bij aankomst haar opwachting maken om het viertal weer compleet te maken. Maar ondanks haar sterke optreden kon ook zij de Zeeuwse dadendrang in het eerste deel niet beteugelen. Een sterk Fortis maakte dankbaar gebruik van de kansen die door de verwarde Almkerkers werden geboden. De thuisploeg kon uitlopen tot maar liefst 10-1 na een kwartier spelen. ACKC was in deze periode duidelijk van slag.

Wedstrijd komt in balans

In het tweede deel van de eerste helft ontstond een steeds meer gelijkopgaande strijd. Het kostte Fortis meer moeite om te scoren en ACKC begon mee te scoren. De rust werd bereikt met een afgetekende tussenstand van 15-4 en daarmee was de wedstrijd uiteraard al gespeeld. In de rust heeft coach Van Houwelingen kennelijk de juiste snaar geraakt bij de ploeg. Er stond na de thee duidelijk een ander ACKC binnen de lijnen. Fortis wilde doordrukken, maar kreeg daar gewoon de kans niet meer toe.

Strafworp

Met een goede assist van Sabine Meerman kon Emiel van der Ham een doorloopbal nemen, waarbij hij verkeerd werd afgestopt. De strafworp zette hij eenhandig om in een doelpunt. Twintig seconden later scoorde Fortis van afstand en bracht daarmee de stand op 17-5. Met name het slotakkoord was voor de ACKC'ers. Met doelpunten van achtereenvolgens Derrek Koekkoek en Siebe de Vries (afstand) en een mooie actie van Sven van der Ham die door zijn broer Emiel van dichtbij goed werd afgerond, gaf de ploeg van Van Houwelingen de stand nog een enigszins acceptabel aanzien.