Biesboschflora: een bloemlezing

ALMKERK • Pieter Schook verzorgt maandagavond 29 april een lezing voor Tuinclub Altena, gebaseerd op zijn boek 'Biesboschflora'. Naast schrijver is Pieter onder andere natuur- en schoolgids in de Hollandse Biesbosch.

Vanuit vier invalshoeken worden deze avond een tien- tot twinitig-tal planten uit zijn boek belicht. Hoe herken je ze in het veld, wat zijn hun typische kenmerken? Welke interessante feiten zijn er bekend, dus de weetjes? Heeft de plant geneeskracht, en tot slot zijn delen van de plant eetbaar en kun je er dan iets lekkers van maken? Overigens komen deze planten her en der in ons hele land voor.

De kracht van onkruid

Daarnaast legt Pieter de link naar de tuin: de kracht en pracht van wat 'onkruid' genoemd wordt. Vele plantjes hoeven namelijk niet in de groenbak te eindigen, maar kunnen op het bord belanden.

De lezing wordt gehouden in de Almzaal van de Hervormde kerk, Kerkstraat 14, in Almkerk. De zaal is open vanaf 19.45 uur, de lezing start om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De entree is inclusief koffie of thee vooraf 5 euro. Voor leden van de tuinclub is de entree gratis.


Opbrengst collecte Hartstichting

WOUDRICHEM • De jaarlijkse collecteweek van de Hartstichting van 8 tot en met 13 april heeft dit jaar 2.951,40 euro in Woudrichem opgeleverd. De organisatie bedankt de dertig enthousiaste collectanten die zich hiervoor hebben ingezet. "Ook hartelijk dank aan alle gevers voor hun donatie." Dankzij de giften werkt de Hartstichting aan concrete oplossingen om de hartgezondheid van Nederland te verbeteren.


Jeugddienst in Almkerk

ALMKERK • De gospelgroep Ichtus uit Vuren komt op zondag 28 april naar de jeugddienst in de Gereformeerde Kerk in Almkerk. Deze groep bestaat dit jaar 40 jaar en dat willen zij graag met de bezoekers vieren. Gospelgroep Ichtus vertelt een muzikaal verhaal over liefde en bevrijding. Aanvang is om 18.30 uur en de toegang tot de jeugddienst is gratis.


The Dirty Daddies kondigt shows aan

SLEEUWIJK • The Dirty Daddies, met daarin geboren en getogen Sleeuwijker Rogier van der Zouwen, maakt bekend dat ze op zaterdag 15 maart 2025 en zaterdag 29 maart 2025 shows in Rotterdam en Amsterdam gaan geven. 

De band heeft de smaak te pakken, want dit wordt hun vierde eigen show in AFAS Live. Wel is het de eerste keer dat ze op eigen titel naar Ahoy komen, en daar kijken ze enorm naar uit. The Dirty Daddies staan bekend om hun 120 nummers in 120 minuten aanpak, ondersteund door enorme hoeveelheden special effects, en waren eerder al te zien op onder andere Zwarte Cross, Concert At SEA, Appelpop en Paaspop.