Punt voor Kozakken Boys in Katwijk

REGIO • Kozakken Boys pakte zaterdag een punt met een 1-1 gelijkspel tegen Quick Boys. Scheveningen speelde echter ook gelijk met 2-2 tegen HHC Hardenberg, waardoor het verschil op de ranglijst acht punten blijft. Excelsior Maassluis won met 1-2 van Koninklijke HFC en staat nu vijf punten voor.

Het lijkt schier onmogelijk om de twee ploegen in de resterende wedstrijden nog in te halen. Hekkensluiter FC Lisse verloor met 2-1 van De Treffers, waardoor het verschil op de ranglijst vijf punten werd. Kozakken Boys moet zich er dan ook op richten FC Lisse onder zich te houden om de laatste kans open te houden op handhaving in de tweede divisie via de nacompetitie.

Eindstand al met rust bereikt

In de wedstrijd leek Kozakken Boys na tien minuten de score te openen, maar de poging van Raily Ignacio was te zacht. Een voorzet van Coen Martsdorp werd rakelings over gemikt door Lowie van Zundert. Vervolgens nam Quick Boys het heft in handen. Halverwege de eerste helft opende Quick Boys na een corner ook de score met 1-0, nadat keeper Bryan Janssen even daarvoor bij een vrije trap nog knap redde. Op slag van rust bracht Gwaeron Stout de gelijkmaker, 1-1, op het scorebord.

Na de rust ging een poging van Ignacio weer naast en een vrije trap van Quick Boys belandde op de lat. Vervolgens was er weer een kans voor Ignacio, maar die miste het doel. Aan de andere kant volgde ook nog een hachelijk moment, maar Frenk Keukens bracht redding op de lijn.

Ten slotte kwam Harm Bouter er nog in voor Gwaeron Stout en mocht Johnny Lommers Raily Ignacio aflossen. De 1-1 stand veranderde niet meer en dus moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.

Be Ready blijft winnen

HANK • Be Ready blijft ook na het kampioenschap winnen. Tegen WDS'19 volgde de 22ste overwinning. "Het was geen makkelijke overwinning”, aldus Jeroen Stevens. Bij de rust stond Be Ready al op 2-0 door twee treffers van Jonathan van Eerd, die daarmee op 44 treffers kwam. Na de rust scoorde WDS'19 nog de 2-1.