• Almkerk - EFC (3-0).
• Almkerk - EFC (3-0). Foto: Jan Noorlandt

Almkerk wint in topper met 3-0 van EFC

ALMKERK • De belangen tussen Almkerk en EFC, de nummers drie en vier van de ranglijst, waren duidelijk. Beide ploegen azen op deelname aan de nacompetitie. De thuisploeg begon huiverig aan de topper, maar ging helemaal los. De 3-0 was een opsteker in de strijd om mee te kunnen doen aan de nacompetitie.

Negentig minuten lang ging het op het scherp van de snede. De spelers kwamen doornat van het veld in het noodweer in Almkerk, maar de sterke overwinning vergoedde alles. “Dit voelt wel lekker”, stelde aanvoerder Jelle Stalenhoef, die er na zijn schorsing weer bij was. “De eerste vijf minuten was het even zoeken, maar daarna zijn we heer en meester geweest. Dit was een van de beste wedstrijden van het seizoen. Als we zo doorgaan zit de nacompetitie erin."

Mooi toetje

“Het zou een mooi toetje zijn voor ons”, vulde trainer Vincent de Klerk aan. “Met deze overwinning doen we heel goede zaken. Het leeft zeker wel bij die gasten. Uit werden we nog zoek gepeeld door EFC, dus wat dat betreft had ik er een hard hoofd in”. De Klerk kon opgeruimd terugkijken op de topper. “We hadden ons wat aangepast met twee spitsen. Dat doen we anders nooit. Het klopte aan alle kanten en hebben geen kans weggegeven. We staan nu lekker en vaster op de derde plaats en willen graag geschiedenis schrijven. We zijn er nu zo dichtbij. Dan moet je het pakken ook.”

Hoog tempo

Vanaf de eerste minuut brandde de strijd los. In de eerste minuut ranselde keeper Dennis van Duin al de eerste mogelijkheid voor EFC uit de bovenhoek en het spel flitste in hoog tempo op en neer. Almkerk probeerde het ook met de lange bal op Niels Nieuwesteeg em Quinton Eugenia, maar verder dan een aantal corners kwam het vooralsnog niet.

Kort na het halfuur na een snelle overname was het wel raak. Jelle Stalenhoef zette Ouinton Eugenia met een splijtende steekbal aan het werk. Die kon alleen op de keeper van EFC af en werkte knap af voor de 1-0. Vijf minuten later kwam het vaardige EFC dicht bij de gelijkmaker, maar Jim Daniels schepte de bal van dichtbij nog over het Almkerkse doel.

Noodweer

Na de rust verveelde het aantrekkelijke voetbalgevecht ook geen moment. Het losbarstende noodweer paste ook uitstekend bij de strijd, die binnen de lijnen uitgevochten werd. Na zeven minuten in de tweede helft kwam Almkerk op 2-0. Op een voorzet vanaf de rechterflank kopte de opgekomen kopte Daan van der Leun raak. EFC gaf het nog niet op, maar Almkerk bleef er scherp opzitten en had nu helemaal de geest. Een vrije doorloop van Nieuwesteeg strandde nog op de sluitpost van EFC.

Vervolgens bracht trainer De Klerk nog een paar verse krachten in met Melvin van den Heuvel en Dominique Mahu. Een uithaal van Nieuwesteeg spatte op de paal uiteen en een poging van Van den Heuvel werd gepakt door de keeper van EFC. Het slotakkoord viel tenslotte vijf minuten voor tijd Mahu ten deel, die het sterke optreden van Almkerk besloot met de daverende 3-0.