donderdag 28 maart

Repair Café Werkendam
9.30, Werkendam, H.J. Roubosstraat 3. Iedere laatste donderdag van de maand is er van 9.30 uur tot 11.30 uur een Repair Café in Dorpshuis Vlechtwerk. Het Repair Café is samen spullen repareren, deskundig advies, ontmoeten en inspiratie opdoen. Er wordt om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Tijdelijke tentoonstelling
10.00 uur, Poederoijen, Loevestein 1. Voor de nieuwe tentoonstelling 'Tegenpolen' hebben Rijksmuseum Slot Loevestein en het Humanistisch Verbond de handen ineen geslagen. De tentoonstelling is te zien vanaf 28 maart 2024 tot en met 2 maart 2025 bij Rijksmuseum Slot Loevestein.

Paasmusical 'Welkom Thuis'
19.00 uur, Waardhuizen, NGK kerk, Waardhuizen 24. Kinderen en leerkrachten van IKC De Halm voeren op donderdag 28 maart de eigen schoolmusical 'Welkom Thuis' op. Meer informatie en (gratis) reserveren via https://dehalm-levwn.nl.

Concert in Winterreeks
20.15 uur, Sleeuwijk, Sleeuwijks Kerkje, Kerkeinde 31. Als afsluiting van de reeks concerten van deze winter is het nu de beurt aan het Collegium Altena. Nadere informatie is te vinden op www.sleeuwijkskerkje.nl. Na afloop is er traditioneel een gezellige nazit met een drankje inbegrepen. Aanvang is om 20.15 uur in het Sleeuwijks Kerkje.

zaterdag 30 maart

Paastocht in Wijk en Aalburg
10.00 uur, Wijk en Aalburg, Grote Kerkstraat 30. De Hervormde gemeente van Wijk organiseert op Stille Zaterdag 30 maart een Paastocht. Het thema van de Paastocht is: 'De weg van de tarwekorrel'. Starten met de Paastocht kan tussen 10.00 en 13.00 uur bij het Hervormd verenigingsgebouw Rehoboth, Grote Kerkstraat 30 in Wijk en Aalburg. Deelname is gratis.

Paasweekend op Loevestein
10.00 uur, Poederoijen, Loevestein 1. Hugo de Groot werd geboren op 10 april 1583, eerste paasdag. Hij vond het zo bijzonder dat hij op zo’n belangrijke dag jarig was dat hij zijn verjaardag altijd op eerste paasdag vierde in plaats van op 10 april. En Slot Loevestein viert dat dit jaar graag met alle Hugo’s. Heet jij Hugo? Dan krijg je op 1e en 2e Paasdag een taartje in de Taveerne. Neem je wel een ID-kaart mee? Wat heeft Hugo nog meer te maken met Pasen? Waar komt de traditie van eieren schilderen vandaan? En waarom verstopten boeren eieren op het land? Je ontdekt het in de Paasspeurtocht dit weekend.

Workshop bloemschikken
13.00 uur, Wijk en Aalburg, Nijverheidstraat 2. BuBeClu organiseert op paaszaterdag 30 maart een workshop bloemschikken. Anky van der Sanden zal de deelnemers leren een (paas)bloemstuk te maken. De aanvang van de workshop is om 13.00 uur. Inschrijven voor de workshop kan via info@bubeclu.nl. Kosten voor deelname zijn 22,50 euro.

Orgelconcert rond Passie en Pasen
16.00 uur, Gorinchem, Grote Kerk. Stadsorganist Arjan Versluis geeft een concert dat in het teken staat van 'Passie en Pasen'. Deuren open om 15.30 uur. Entree is gratis. Wel is er een collecte.