Nieuw-Lekkerland wint voor derde keer op rij

rotterdam • Het ontlopen van de nacompetitie in de 1e klasse D blijft een opgave voor Nieuw-Lekkerland, maar de ploeg van Fop Gouman strijdt met de derde overwinning op rij voor wat het waard is. De groenwitten bleven in de eerste helft tegen Sparta AV, mede door andermaal goed keeperswerk van Ronald Vlot, redelijk goed op de been: 0-0 bij rust. Na rust met de wind in de rug een feller Nieuw Lekkerland, dat het initiatief naar zich toetrok. De ingevallen Damien Muller kon in de 75e minuut de voorsprong voor zijn ploeg met een fraaie goal laten aantekenen. Lang kon de Gouman-equipe niet genieten van de voorsprong. Nog geen drie minuten later werd de gelijkmaker gescoord door de Rotterdammers. Het was uiteindelijk weer Muller die in de 88e minuut de winnende en o zo belangrijke treffer scoorde. Op zaterdag 4 mei staat voor Nieuw-Lekkerland de kraker tegen DCV op het programma. Dan wordt het do or die.

De Zwerver ziet 3e klasse met rasse schreden naderen

kinderdijk • De Zwerver bereidt zich voor op een afzink naar de derde klasse, de tweede degradatie op rij. Op De Schans werd zaterdag met 1-3 verloren van IFC. "We speelden een hele goede eerste helft", gaf assistent-trainer Dani Munoz aan. "De 1-0 in de 27e minuut van Rick Verloop was het logische vervolg van een sterke fase. Als we in de tweede helft na pakweg drie minuten een vermeende buitenspelgoal tegen krijgen, staat de 1-1 op het scorebord." In de 68e minuut werd het 1-2, waarna De Zwerver vol gas op jacht ging naar de gelijkmaker. Maar IFC scoorde tot overmaat van ramp in de blessuretijd de 1-3.