• Arkel zit in 3C flink in de problemen.
• Arkel zit in 3C flink in de problemen. Foto: Geurt Mouthaan

Gelijkwaardig Arkel laat Schelluinen ontsnappen op Schoonzigt

arkel • Schelluinen was spekkoper in de derby tegen Arkel en won enigszins fortuinlijk met 1-3. 

"Overall gezien was de wedstrijd in evenwicht. Ik kan niet echt zeggen welke ploeg beter was. Je kon in ieder geval niet zien dat er meer dan twintig en nu zelfs 25 punten verschil is", aldus Arkel-trainer Jerome Ceton na de vijftiende seizoensnederlaag, waardoor Arkel inmiddels op een rechtstreekse degradatieplek is beland.
Overigens begonnen zijn manschappen afwachtend aan de wedstrijd. Schelluinen mocht het spel maken en kreeg ook volop kansen om de score te openen. "Pas vijf minuten voor rust maakten we, via Nick Linnenbank, de verdiende goal. Maar gezien de verhoudingen op het veld deden we onszelf zwaar tekort. We hadden er best wel twee meer mogen maken", vond Marcel van Steenis.

Noodgedwongen wissels

Bij aanvang van deel twee moest Arkel noodgedwongen drie keer wisselen. De geblesseerde Dennie Kleijn en de vooraf niet fitte Remie Schuurman en Robert Scheurwater bleven in het kleedlokaal achter. Met Han Dubbeldam, Yoessef Pyla en Jordi van Mill tapte de thuisploeg uit een ander vaatje. En met succes. Op het uur stond de gelijkmaker op het houten scorebord. Jordi van Mill schoot met scherp.
"We hadden inderdaad moeite met hun omzettingen en eerlijk is eerlijk, Arkel was tot minuut 75 de betere ploeg. Uiteindelijk heb ik Stefan Walhain tussen hun vier aanvallers gezet en dat gaf wel de nodige rust", aldus Van Steenis.Zijn ploeg kreeg nog meer rust toen Nick Linnenbank tien minuten voor tijd een steekpass van Pascal van Delden keurig afrondde.

"We kregen uiteindelijk het deksel op onze neus. Maar wel de complimenten voor mijn jongens, we hebben weer echt als team gestreden. Helaas geen winst en jammer dat het voor de statistieken ook nog 1-3 werd. Onze kansen gaan er niet in, zij hebben het geluk en misschien ook wel het vertrouwen dat ze wel scoren", sipte Ceton.

Tot genoegen van Van Steenis. "Nick Linnenbank en Marvin de Jong gingen in de laatste minuut samen op de keeper af. Marvin gleed weg, maar kon met zijn linkerschoen toch nog net scoren. Al met al een prima zaterdag. We blijven in de achtervolging op GSC/ODS en houden de druk erop. Bovendien zagen we concurrent Wieldrecht min of meer afhaken."

Theo Sprong