• Jurre Nomen (l) is uitbundig na zijn 0-2.
• Jurre Nomen (l) is uitbundig na zijn 0-2. Foto: Rick den Besten

Energiek Peursum is VVAC de baas

ottoland • VVAC was er vooraf zeker niet gerust op. In de mogelijke kampioenswedstrijd was immers runner-up Peursum de tegenstander. De eerste twintig minuten uitgezonderd was de ploeg van trainer Hans Harmans de bovenliggende partij. De 0-2 uitslag was dan ook meer dan terecht. 

Peursum behoudt, met de kraker tegen SC Everstein op het programma, zicht op plek 2 en ook op het winnen van de derde periodetitel en dus deelname aan de nacompetitie. En mogelijk zelfs op het kampioenschap, want het gat met VVAC is nog maar drie punten.

Genieten hoor

"Over een mogelijk kampioenschap wil ik niet spreken, maar we doen wel heel  goed mee", rekende een blije aanvoerder Twan Romeijn na afloop. "VVAC heeft mij niet kunnen overtuigen vandaag en hun volgende tegenstander is Leerdam Sport, een taai ploegje. Zelf moeten we winnen van SC Everstein en dan voeren we de druk misschien nog wel verder op. Naar deze wedstrijd hebben we toegeleefd en dan is het lekker als je 'm ook wint. Genieten hoor, ze hadden het spandoek met  'VVAC kampioen' al bijna uitgerold. Heerlijk deze winst. Na de 0-2 voorsprong hebben we deze topper vakkundig dood gemaakt."

Teamprestatie

Zijn coach Hans Harmans knikte instemmend. "De verschillen tussen deze twee ploegen zijn niet groot. Met twee geweldige goals waren wij de beste. Ik vind deze overwinning een teamprestatie. Wij wilden heel graag winnen en dat zag ik niet terug bij VVAC."

Waarschuwing

Iets verderop begreep VVAC-trainer Maarten de Bruijne zijn collega volledig. "Ik ben teleurgesteld. De eerste twintig minuten waren geweldig, mede dankzij onze beste warming-up van het seizoen. Echt perfect. Die eerste crossbal van Peursum halverwege de eerste helft was gelijk gevaarlijk en had een waarschuwing moeten zijn. Toen niet veel later wel de 0-1 viel, was het gedaan met VVAC. Vooraf was er vuurwerk langs de lijn, maar helaas niet in de wedstrijd."

Stevige tegenwind

De opening was duidelijk voor de thuisploeg. De stevige wind  tegen deerde de groenhemden niet. Jelle de Wit leverde kort na de aftrap een prima pass af op Christiaan Leeuwis. De doorgaans trapzekere jonge speler uit Wijngaarden maaide echter volledig over de bal heen. 

Mike Seton en met name Bart Koomans (oog in oog met de doelman) hadden eveneens de openingstreffer op hun schoen.

Plaag

Van lieverlee kroop Peursum uit zijn schulp. De uitblinkende, snelle Robin de Bruijn was een plaag voor de Ottolandse verdediging. In de stromende regen legde hij op het halfuur een prima bal af op de vrijstaande Mitchell Huisman, die op zijn beurt Mathijs de Hoop iets te ver voor zijn doel zag staan; 0-1. 

Geen wonderthee

VVAC was gelijk volledig van slag. Zonder enige beleving en passie zakte de titelfavoriet ver terug. De warme thee bleek geen wondermiddel. En ook het thuispubliek deed niet erg zijn best om de spelers een welkome steun in de rug te geven. Al mopperend werd er, na de fraaie 0-2 van Jurre Nomen (waaraan een enorm misverstand bij VVAC voorafging), zelfs al gesproken over misschien wel deelname aan de nacompetitie. Zover wilde coach Maarten de Bruijne absoluut niet gaan. 

"Er is helemaal geen man overboord en daarom heb ik bewust ook geen risico's genomen. Ons goede doelsaldo betekent nog altijd een punt extra, dus had ik geen zin om er met 0-4 af te gaan. Net als vorig jaar in de nacompetitie tegen Unitas konden we de wedstrijd niet omdraaien. Niet alleen mijn spelers, maar ook de toeschouwers waren vrij mak. Die hadden ons best mogen steunen, aan de andere kant moet je het ook wel verdienen. Mijn dochtertje Moon was trouwens wel in tranen. Ze was naar het sportpark gekomen om haar vader kampioen te zien worden. Ik heb haar beloofd dat pappa nu over drie weken een feestje zal vieren."

Theo Sprong