Niet best, wel winst voor Peursum

giessenburg • Tegen het altijd lastige Asperen boekte Peursum een reguliere 2-0 overwinning. 

"Het was niet best, maar we hebben wel verdiend gewonnen', aldus Peursum-trainer Hans Harmans. Door een doelpunt van Menno de Jong voor rust en Jurre Nomen na de pauze kon het thuispubliek keurig verdeeld over beide helften juichen. "Een zakelijke overwinning. Met 32 punten op zak durf ik voorzichtig wel te zeggen dat we veilig staan. In de (sub)top staat iedereen redelijk kort bij elkaar en bovendien speelt iedereen nog tegen elkaar. Wij gaan in de slotfase nog een grote rol spelen, met VVAC en SC Everstein op het programma."


Geflatteerd verlies SV Noordeloos

noordeloos • De mannen van trainer Hans Duijzer leden een verdiende maar wel enigszins geflatteerde 0-3 nederlaag tegen het bezoekende Lekvogels. "Een terechte verliespartij", aldus Duijzer. "Door zwak ingrijpen in de verdediging liepen we na een kwartier achter de feiten aan. In de rust heb ik de nodige accenten verlegd en daarna kregen we kansen op de gelijkmaker." Het inbrengen van de niet geheel fitte Patrick Slijkoort had niet het gewenste effect. Lekvogels liep binnen drie minuten uit naar 0-3 en de derby was beslist.


Streefkerk mist in tweede helft kracht

rotterdam • Tegen Alexandria'66 kon Streefkerk het een helft bolwerken. In deel twee waren de Alblasserwaarders niet goed genoeg en keerden met een 2-0 nederlaag huiswaarts. "We hebben helaas geen vervolg kunnen geven aan de eerste overwinning van vorige week. Na een prima eerste helft voerde Alexandria'66 de druk op en kregen we in de omschakeling twee keer het deksel op onze neus", zag trainer Ferry van Dijk. Assistent Bart Toom vulde aan: "Maar we geven niet op. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg zijn er nog 21 punten te halen."


Arkel krijgt te weinig

haastrecht • Onder de rook van Gouda had Arkel een punt verdiend. Maar in Haastrecht verloor de equipe van trainer Jerome Ceton met 3-1. "We zitten in de fase dat het tegenzit", sipte Ceton. Zijn ploeg kwam na een vroege achterstand via Han Dubbeldam nog voor rust terug in de wedstrijd. Ondanks de straffe tegenwind hield Arkel dapper stand en was het des te zuurder dat tien minuten voor tijd de 2-1 en niet veel later de 3-1 viel.