Verlies Ameide en rood voor Bas de Kruijk

everdingen • De topper tussen SC Everstein en Ameide verdiende geen winnaar, maar uiteindelijk hield de gastheer na de 1-0 zege de drie punten in eigen huis.  

"Net na rust werd in een min of meer gelijkwaardige wedstrijd het enige doelpunt gescoord. Everstein was wel iets beter, maar we gaven aardig partij", vond Ameide-trainer Pieter van Zessen. "Maar toen mijn aanvoerder Bas de Kruijk kort daarna een rode kaart kreeg, was het gedaan. Alles en iedereen, ook de tegenstander, vond geel meer op zijn plaats. Het was een duel om de bal, niet meer dan dat. Echter, wij stonden het laatste halfuur wel met een man minder. We overwegen om tegen de kaart in beroep te gaan, maar daar kochten we vandaag niets voor."

Eerste zes

Ameide kon in ondertal geen vuist meer maken. "Het is even wennen om weer eens te verliezen. De laatste keer was eind november tegen Lekvogels. Het zat er een keer aan te komen. We gaan ons na de Pasen richten op drie belangrijke duels tegen Leerdam Spor'55, Noordeloos en Lekvogels. Met de periodetitel op zak blijft het wel zaak om bij de eerste zes te eindigen."